- Berichten
- 279
Lekker een weekje op vakantie in Zoutelande. Besloten om zeebaars op 2 manieren te bereiden. De ene in een zoutkorst en de ander direct boven het vuur met een citrus vinaigrette. Leuk idee maar in werkelijkheid toch wat stressen. De ene bereiding duurt maar 10 minuten de ander ongeveer 25 minuten. In die tijd maak je ook nog de vinaigrette, gril je wat citroenen, krielaardap en verse venkel.
Uiteindelijk is het gelukt maar ben dus wat foto’s vergeten te maken.
Een zeebaars in zoutkorst met als sidedish geroosterde venkel met gegrillde en daarna in de folie gestoomde krielaardappeltjes. Het zout ook op smaak gemaakt met gemalen venkel- en korianderzaad met peperkorrels. 2 eiwitten en dan 1 kilo zout om de vis kneden. De vis gevuld met de rub en rozemarijn.
De andere vis gevuld met peper en zout, rozemarijn en tijm en schijfjes limoen en citroen. De Vinaigrette gemaakt van het sap van 2 gegrilde citroenen, 20 me witte wijn azijn, 2 el fijne mosterd en 100 ml olijfolie er rustig doorheen roeren. Daarna wat zout en peper.
Die gevulde vis ging 2x 5 minuten direct boven de kolen.
We hebben er heerlijk van gegeten!, Alle twee de bereidingen vond ik lekker maar de volgende keer kies ik een van de twee bereidingen. Ook was het niet mijn eigen kamado of Weber dus dan moet je ook alert zijn op de temperatuur. Mijn lichte voorkeur ging overigens uit naar de vis die direct gegrild was.
Uiteindelijk is het gelukt maar ben dus wat foto’s vergeten te maken.
Een zeebaars in zoutkorst met als sidedish geroosterde venkel met gegrillde en daarna in de folie gestoomde krielaardappeltjes. Het zout ook op smaak gemaakt met gemalen venkel- en korianderzaad met peperkorrels. 2 eiwitten en dan 1 kilo zout om de vis kneden. De vis gevuld met de rub en rozemarijn.
De andere vis gevuld met peper en zout, rozemarijn en tijm en schijfjes limoen en citroen. De Vinaigrette gemaakt van het sap van 2 gegrilde citroenen, 20 me witte wijn azijn, 2 el fijne mosterd en 100 ml olijfolie er rustig doorheen roeren. Daarna wat zout en peper.
Die gevulde vis ging 2x 5 minuten direct boven de kolen.
We hebben er heerlijk van gegeten!, Alle twee de bereidingen vond ik lekker maar de volgende keer kies ik een van de twee bereidingen. Ook was het niet mijn eigen kamado of Weber dus dan moet je ook alert zijn op de temperatuur. Mijn lichte voorkeur ging overigens uit naar de vis die direct gegrild was.