- Berichten
- 12.070
Tijdens de Weber zomercursus van Reitse in Joure maakte hij als een soort tussendoortje voor ons zeebaars in zoutkorst. Op zich al een eeuwenoude manier van bereiden die ik ook wel een keer wilde proberen. Dus gisteren 2 zeebaarzen gescoord bij de Makro, werden op verzoek ook nog netjes ontschubd en de ingewanden eruit gehaald, niet dat ik dat zelf niet kan, maar het geeft zo'n zooi in huis en als ze het dan toch makkelijk daar kunnen doen 
Vandaag de baarzen gevuld met dille en citroen en op een bedje van zout met wat eiwit gelegd, daarna afgedekt met de rest van het zout. Ik heb zo'n 2 kilo gebruikt vermengt met 2 eiwitten. Daarna het bakblik indirect in de barbecue gezet en daar zo'n 40 minuten bij 180?C laten staan.
Nadat ze uit de barbecue kwamen even 10 minuten laten staan en toen het zout eraf gehaald. Het velletje er af gestroopt en de graten verwijderd.
Als bijgerecht couscoussalade van Domi, die is goed bevallen hier en lekker zomers, en een salade van gegrilde courgettes die ik van de week Bobby Flay in ??n van zijn BBQ programma's op het Food Network zag maken.
Hierbij gril je de courgettes, snijd ze daarna in blokjes en dan gaat er een dressing over van mosterd, citroen (sap en rasp), honing en platte peterselie. Als garnering gaat er nog munt, geroosterde pijnboompitjes en pecorino romano overheen.
Het eindresultaat krijgt op het bord niet de schoonheidprijs, maar de smaak, WOW, heerlijke vis, erg zacht, bijna zoet van smaak. De salade erg fris door de citroen, heel zomers!
Allebei blijverdjes!

Vandaag de baarzen gevuld met dille en citroen en op een bedje van zout met wat eiwit gelegd, daarna afgedekt met de rest van het zout. Ik heb zo'n 2 kilo gebruikt vermengt met 2 eiwitten. Daarna het bakblik indirect in de barbecue gezet en daar zo'n 40 minuten bij 180?C laten staan.
Nadat ze uit de barbecue kwamen even 10 minuten laten staan en toen het zout eraf gehaald. Het velletje er af gestroopt en de graten verwijderd.
Als bijgerecht couscoussalade van Domi, die is goed bevallen hier en lekker zomers, en een salade van gegrilde courgettes die ik van de week Bobby Flay in ??n van zijn BBQ programma's op het Food Network zag maken.
Hierbij gril je de courgettes, snijd ze daarna in blokjes en dan gaat er een dressing over van mosterd, citroen (sap en rasp), honing en platte peterselie. Als garnering gaat er nog munt, geroosterde pijnboompitjes en pecorino romano overheen.
Het eindresultaat krijgt op het bord niet de schoonheidprijs, maar de smaak, WOW, heerlijke vis, erg zacht, bijna zoet van smaak. De salade erg fris door de citroen, heel zomers!
Allebei blijverdjes!





