- Berichten
- 4.946
Beste BBQgenoten,
Vandaag maak ik een maaltje speciaal voor onze vriend SandyMan. Ik weet uit betrouwbare bron dat er in huize SandyMan grote liefhebbers van zalm zijn. Stiekem vind ik het ook verschrikkelijk lekker en dat komt goed uit
De maaltijd maken we compleet met zwarte pasta met walnootpesto (die met inktvis inkt) en gebakken bladspinazie.
Eerst beginnen met spullen verzamelen.
Begonnen met het maken van de walnootpesto.
Nu dit klaar is kon ik aan de zalm beginnen. Eerst even de huid er af fileren. Voorzien van wat zout en peper. Vervolgens de walnootpesto er op smeren en verdelen. Netjes oprollen en inbinden.
Dit kon nu de koelkast in zodat de smaken wat in de zalm kunnen trekken. Ons welbekende plankje lag ondertussen in het water te weken. De BBQ kan aangestoken worden. Deze moet naar z’n 180-200gr. Eerst boven direct vuur zodat het plankje wat rook af kan geven. Daarna indirect om door te garen tot een kern van 45-50gr. De rollade (ongeveer 650gr zalm) heeft hier bijna een uur op de BBQ gelegen voordat hij goed op kerntemperatuur was.
Na een uur was de kern op 45-50gr aangekomen. De rollade kon van de Q, lekker mee naar binnen om aangesneden te worden. Ik had tussendoor nog een paar nootjes bij de zalm gelegd om wat me te grillen voor los er bij
Nu even een bordje opmaken. Het is geen killer fotoshoot… maar OMG dit is zo verschrikkelijk lekker.
Het was weer een heerlijk excuus om dit gerecht te maken. Iets wat hier geregeld op tafel komt. En ik kan het een ieder aanraden om ook eens te maken. Het is gewoon GOUD
Bedank voor het lezen en kijken
Bram.
Vandaag maak ik een maaltje speciaal voor onze vriend SandyMan. Ik weet uit betrouwbare bron dat er in huize SandyMan grote liefhebbers van zalm zijn. Stiekem vind ik het ook verschrikkelijk lekker en dat komt goed uit
De maaltijd maken we compleet met zwarte pasta met walnootpesto (die met inktvis inkt) en gebakken bladspinazie.
Eerst beginnen met spullen verzamelen.
Begonnen met het maken van de walnootpesto.
- 1 knoflook
- 40 blaadjes basilicum - ongeveer blaadjes van 1 plantje
- 40 gr Parmezaanse kaas
- 50 gr walnoten
- vers gemalen peper - naar smaak
- zeezout - naar smaak
- 6 el extra vergine olijfolie
Nu dit klaar is kon ik aan de zalm beginnen. Eerst even de huid er af fileren. Voorzien van wat zout en peper. Vervolgens de walnootpesto er op smeren en verdelen. Netjes oprollen en inbinden.
Dit kon nu de koelkast in zodat de smaken wat in de zalm kunnen trekken. Ons welbekende plankje lag ondertussen in het water te weken. De BBQ kan aangestoken worden. Deze moet naar z’n 180-200gr. Eerst boven direct vuur zodat het plankje wat rook af kan geven. Daarna indirect om door te garen tot een kern van 45-50gr. De rollade (ongeveer 650gr zalm) heeft hier bijna een uur op de BBQ gelegen voordat hij goed op kerntemperatuur was.
Na een uur was de kern op 45-50gr aangekomen. De rollade kon van de Q, lekker mee naar binnen om aangesneden te worden. Ik had tussendoor nog een paar nootjes bij de zalm gelegd om wat me te grillen voor los er bij
Nu even een bordje opmaken. Het is geen killer fotoshoot… maar OMG dit is zo verschrikkelijk lekker.
Het was weer een heerlijk excuus om dit gerecht te maken. Iets wat hier geregeld op tafel komt. En ik kan het een ieder aanraden om ook eens te maken. Het is gewoon GOUD
Bedank voor het lezen en kijken
Bram.
Laatst bewerkt: