BasBQ
Beef en Steak

Zalmrollade met asperges en krieltjes

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.846
De fotowedstrijd is toch een maandelijks dingetje waar je dan toch net iets beter je best voor wilt doen.
Zo ook nu....Mijn broer heeft het over het witte goud.. Persoonlijk vind ik ze een beetje overrated en vooral overpriced, maar gegrilde groene daarin tegen zijn echt om te smullen. ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹
Echter, no offense, wilde ik niet met de zoveelste gegrilde asperges aankomen.
Recepten genoeg, maar tja.....

Enfin, gegrilde groene asperges dus, maar dan in een erg leuk jasje ๐Ÿ˜.

Te beginnen met krieltjes in de schil. Niet te ingewikkeld. Schoonmaken, olijfolie er over en 25 minuten op 200 graden indirect.
20220429_163904.jpg


En hier is dan dat groene goud.
20220429_170008.jpg


Of het helpt of niet, ik zet groene asperges altijd even in het water nadat ik eerst 2/3cm er af heb gesneden. Hierdoor zuigen ze zich terug vol en blijven ze beter op kleur en zouden ze knapperiger blijven...
20220429_173249.jpg


Ondertussen heb ik tijd om de ricotta op smaak te maken.
20220429_174210.jpg


Dille en hazelnoten fijn hakken, de citroen raspen en samen met een beetje pezo door de ricotta roeren. Een gedeelte van de hazelnoten en dille houden we apart.
20220429_175754.jpg


Ook gaat het goed met de krieltjes en kan ik asperges gaan grillen. 4 minuten per kant.
20220429_172208.jpg
20220429_172303.jpg
20220429_172948.jpg
20220429_173640.jpg


Had ik al verteld over dat leuke jasje? ๐Ÿ˜œ
Het idee is zoals de titel al deed vermoeden een rollade te maken van zalm met gegrilde groene asperges en daarbij de krieltjes.
20220429_175621.jpg


Voor de rollade mocht de zalmfilet ontdaan worden van de huid, welke we uiteraard niet weggooien ๐Ÿ˜Š.
20220429_175733.jpg


Hierna de filet vlinderen en open klappen.
20220429_175918.jpg


De zalmfilet smeren we in met de hierboven gemaakt ricotta en daarop komen de gegrilde asperges.
20220429_180124.jpg

Filmfoutje ontdekt ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜

Voorzichtig en vooral niet te strak dicht binden. En dan krijg je dit mooie pakketje.
20220429_180747.jpg


Hier bovenop nog wat ricotta en afwerken met het restant van de hazelnoten.
20220429_181403.jpg

Filmfoutje hersteld ๐Ÿ˜œ.

Dit alles mag totaal 20 minuten op de Q bij 210 graden. De laatste 10 minuten mogen de krieltjes er bij.
20220429_181414.jpg
20220429_182644.jpg


Ondertussen hebben we natuurlijk dat heerlijk zal huidje krokant gebakken.
20220429_183541.jpg


En dan het moment dat alles van de Q komt... Even afwerken met een beetje dile en eet smakelijk ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹.
20220429_184518.jpg
20220429_184638.jpg
20220429_184645.jpg
20220429_184725.jpg
20220429_184808.jpg


En waar smaakt dit dan na? Naar zalm met asperges en krieltjes, maar dan fantastisch leuk aangekleed ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜๐Ÿ˜.

Deze komt zeker terug, omdat het gewoon een plaatje is te serveren.
 
Leuke bereiding Remco! Was de zalm nog een beetje te doen qua kerntemperatuur op deze manier?
 
Lekker hoor!
 
Leuke bereiding Remco! Was de zalm nog een beetje te doen qua kerntemperatuur op deze manier?
Eerlijk gezegd heb ik nog nooit de temperatuur gemeten bij zalm en zou ik niet weten wat de kerntemperatuur zou moeten zijn. Zodra de lamellen loslaten is het klaar toch? Maar in dit geval nog net glazig dus perfect ๐Ÿ˜.
Overigens had ik wel schrik vanwege de lange bereidingstijd, maar de ovenkant werd goed beschermd door de ricotta.
 
Wow Remco, schitterende plaatjes!
 
Remco, wat wer een mooi verslag. Goed bedacht en uitgewerkt.
Chapeau.
 
Heerlijk al die asperge gerechten.
 
Ziet er uit als een heerlijk gerecht en nog net op de valreep van de fotowedstrijd. Succes!
 
Wat een heerlijke plaatjes broer. Water loopt me in de mond. Heb je netjes gedaan. Top
 
dat ziet er prima uit kerel.
toppertje dit. heel creatief (y)
 
Terug
Bovenaan Onderaan