- Berichten
- 5.025
Vandaag een sukje zalm gerookt. Paste precies op zo'n mooi plankje van Frits.,
Vor de marinade van de zalm en de bereiding heb ik me laten inspireren door een recept op de website van Noskos.
- stuk zalm van 600 gr.
- in 2 el olijfolie een mix gemaakt van 2 el italiaanse kruiden en 1 tl knoflookpoeder
- zalmstuk gemarineerd met het mengsel en stevig ingepakt in vershoudfolie.
- plankje een uurtje in water laten weken
- Q opgestookt met houtskoolbriketten en een handvol houtskool tot een dome temp van 170C. Daarna plankje erop en laten roken.
- plankje gekeerd, zalm erop en boven direct vuur gelegd. Dome temp loppt op naar 180C bij het bovenrooster. Plankje komt niet echt aan het roken. Wellicht te nat. ?
- na 15' een paar schijfjes citroen aangegrild en 1 boven de zalm uitgeknepen. Andere erop gelegd.
- het dunne stuk boven direct vuur weg gedraaid., dikkere deel door laten garen tot een kerntemp van 53C.
- geserveerd met een
pasta van de Cheffin di Casa en een fles Grauburgunder, jammer dat de zalm zich slecht liet snijden.
Al met al een geslaagde combi.
Vor de marinade van de zalm en de bereiding heb ik me laten inspireren door een recept op de website van Noskos.
- stuk zalm van 600 gr.
- in 2 el olijfolie een mix gemaakt van 2 el italiaanse kruiden en 1 tl knoflookpoeder
- zalmstuk gemarineerd met het mengsel en stevig ingepakt in vershoudfolie.
- plankje een uurtje in water laten weken
- Q opgestookt met houtskoolbriketten en een handvol houtskool tot een dome temp van 170C. Daarna plankje erop en laten roken.
- plankje gekeerd, zalm erop en boven direct vuur gelegd. Dome temp loppt op naar 180C bij het bovenrooster. Plankje komt niet echt aan het roken. Wellicht te nat. ?
- na 15' een paar schijfjes citroen aangegrild en 1 boven de zalm uitgeknepen. Andere erop gelegd.
- het dunne stuk boven direct vuur weg gedraaid., dikkere deel door laten garen tot een kerntemp van 53C.
- geserveerd met een


Al met al een geslaagde combi.
Laatst bewerkt: