Beef en Steak

Zalmmoot op plankje van Frits

 
 
 
 

Peter64

BBQ Junkie
Berichten
5.025
Vandaag een sukje zalm gerookt. Paste precies op zo'n mooi plankje van Frits.,
Vor de marinade van de zalm en de bereiding heb ik me laten inspireren door een recept op de website van Noskos.
- stuk zalm van 600 gr.
- in 2 el olijfolie een mix gemaakt van 2 el italiaanse kruiden en 1 tl knoflookpoeder
- zalmstuk gemarineerd met het mengsel en stevig ingepakt in vershoudfolie.
- plankje een uurtje in water laten weken
- Q opgestookt met houtskoolbriketten en een handvol houtskool tot een dome temp van 170C. Daarna plankje erop en laten roken.
- plankje gekeerd, zalm erop en boven direct vuur gelegd. Dome temp loppt op naar 180C bij het bovenrooster. Plankje komt niet echt aan het roken. Wellicht te nat. ?
- na 15' een paar schijfjes citroen aangegrild en 1 boven de zalm uitgeknepen. Andere erop gelegd.
- het dunne stuk boven direct vuur weg gedraaid., dikkere deel door laten garen tot een kerntemp van 53C.
- geserveerd met een 😋😋 pasta van de Cheffin di Casa en een fles Grauburgunder, jammer dat de zalm zich slecht liet snijden.
Al met al een geslaagde combi.

IMG_4141.JPG
IMG_4142.JPG


IMG_4145.JPG
IMG_4148.jpg


IMG_4149.JPG
 
Laatst bewerkt:
Ziet er mooi uit. Al zeg ik het zelf, dit is de ideale maar voor een plankje.
 
Yummy. Lust ik ook wel
Lekker zeg
 
Heerlijke moot zalm, hadden we best wat van mee willen snoepen. ;)
 
Ziet er mooi uit. Al zeg ik het zelf, dit is de ideale maar voor een plankje.
Klopt. Precies passend op de helft van een W47 rooster.
 
Zalm.hmmm. kinderen zijn er ook dol op

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Wat een heerlijk maaltje zo met die pasta. Het water loopt me in de mond
 
Terug
Bovenaan Onderaan