- Berichten
- 10.080
Beste bbq collega's
Even een snel en simpel verslagje, maar kon het niet laten om te delen want wat hebben we lekker gegeten.
Weinig opsmuk of mooie opmaak, maar het gerecht zelf.........
En daar gaat het om, toch?
Een weekje geleden mocht ik van mijn broertje een mooie zalmforel krijgen.
Deze was enkele dagen ervoor uit de plas bevrijd waar hij/zij wachtte om op de bbq bereid te worden
En dan ben ik de beroerste niet.
Dus de vis ingesmeerd met olijfolie, bestrooid met zeezout en verse peper. Zowel aan de buitenkant als de binnenkant
Vervolgens in de buikholte een paar schijfjes citroen en een handjevol dille-takjes
Nog even insnijden en daar ook wat citroenschijfjes insteken, en hups op de bbq
Ik heb de bbq aangestoken en deze was nog maar 70gr toen de vis er op ging.
Maar de temp gewoon rustig op laten lopen (op het einde tikte de thermometer ca 225gr aan) en de vis bij een kern van 50-55gr eraf gehaald. Het hele spel duurde ca 45min
De pic's
Om bij de bbq te komen moesten we met de onderzeeΓ«r. Het had een "beetje" geregend van vrijdag op zaterdag in west-brabant
Na de overtocht kon het visje op het rooster
En vervolgens belandde het op tafel
Of tie goed gaar was?????
Zo af en toe een lekker visje is echt fantastisch
Wat hebben we genoten. De hele vis.........op.
Combi met tagliatelle was precies goed.
Broertje bedankt.
Dank voor het kijken
Rick
Even een snel en simpel verslagje, maar kon het niet laten om te delen want wat hebben we lekker gegeten.
Weinig opsmuk of mooie opmaak, maar het gerecht zelf.........
En daar gaat het om, toch?
Een weekje geleden mocht ik van mijn broertje een mooie zalmforel krijgen.
Deze was enkele dagen ervoor uit de plas bevrijd waar hij/zij wachtte om op de bbq bereid te worden
En dan ben ik de beroerste niet.
Dus de vis ingesmeerd met olijfolie, bestrooid met zeezout en verse peper. Zowel aan de buitenkant als de binnenkant
Vervolgens in de buikholte een paar schijfjes citroen en een handjevol dille-takjes
Nog even insnijden en daar ook wat citroenschijfjes insteken, en hups op de bbq
Ik heb de bbq aangestoken en deze was nog maar 70gr toen de vis er op ging.
Maar de temp gewoon rustig op laten lopen (op het einde tikte de thermometer ca 225gr aan) en de vis bij een kern van 50-55gr eraf gehaald. Het hele spel duurde ca 45min
De pic's
Om bij de bbq te komen moesten we met de onderzeeΓ«r. Het had een "beetje" geregend van vrijdag op zaterdag in west-brabant
Na de overtocht kon het visje op het rooster
En vervolgens belandde het op tafel
Of tie goed gaar was?????
Zo af en toe een lekker visje is echt fantastisch
Wat hebben we genoten. De hele vis.........op.
Combi met tagliatelle was precies goed.
Broertje bedankt.
Dank voor het kijken
Rick