- Berichten
- 4.940
Gisteren voor de eerste keer (jawel hoor) eens zalmfilet van een plankje gemaakt. Alles moet men een keer proberen.
Was een beetje bang dat de plank in de fik zou vliegen.
Graag jullie deskundig advies om eea volgende keer beter te doen.
Zalm met wat zout, peper, dille en citroen voorbewerkt
BBQ op 150 C klaar gemaakt
2 dunne beukenhouten plankjes kort in water gedompeld en boven de kolen aan het roken gebracht. Heb deze eens ooit ergens van mee gebracht maar nooit gebruikt.
Zalm erop. Ik twijfelde eerst over indirect, daarom een envelop van apple chips gemaakt, of direct.
Toch maar voor direct gegaan
Aangezien ik de kolen in een mandje had pasten de twee plankjes er niet geheel boven.
Deze halverwege de sessie omgedraaid.
Na 30' is eea op een kerntemperatuur van 55 C. Even afgedekt omdat de asperges nog niet gaar was. Timing tussen Q en keuken blijft lastig.
Gerookte zalmfilet met asperge met verse tuinkruidensaus, aardappel taartje.
Aangevuld met een Duitse Chardonnay
Smaakte verder prima. Verbetering is wenselijk.
Was een beetje bang dat de plank in de fik zou vliegen.
Graag jullie deskundig advies om eea volgende keer beter te doen.
Zalm met wat zout, peper, dille en citroen voorbewerkt
BBQ op 150 C klaar gemaakt
2 dunne beukenhouten plankjes kort in water gedompeld en boven de kolen aan het roken gebracht. Heb deze eens ooit ergens van mee gebracht maar nooit gebruikt.
Zalm erop. Ik twijfelde eerst over indirect, daarom een envelop van apple chips gemaakt, of direct.
Toch maar voor direct gegaan
Aangezien ik de kolen in een mandje had pasten de twee plankjes er niet geheel boven.
Deze halverwege de sessie omgedraaid.
Na 30' is eea op een kerntemperatuur van 55 C. Even afgedekt omdat de asperges nog niet gaar was. Timing tussen Q en keuken blijft lastig.
Gerookte zalmfilet met asperge met verse tuinkruidensaus, aardappel taartje.
Aangevuld met een Duitse Chardonnay
Smaakte verder prima. Verbetering is wenselijk.