- Berichten
- 5.314
Gisteren weer een dagje bezig geweest.
We kregen vrienden over de vloer die we al een paar jaar niet meer gezien hadden en meneer is ook een hevige hobbykok, maar dan gewoon in de keuken. Dus wilde er wat speciaals van maken.
Hij had nog nooit mergpijpjes gegeten, dus dat werd de 'amuse'. Is heel goed bevallen. Grappige hiervan is, dat mijn vrouw weer zei tegen hem dat ze dat niet lekker vindt, terwijl ze het zelfs nog nooit geproefd heeft![Censored :censored: :censored:](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f910.png)
Dan voorgerecht de zalmbonbons. Geen wasabipasta in de marinade, maar die hebben we dan ook niet gemist. De mooie witte lijntjes met japanse mayonaise lukte ook niet zo goed. Maar vermits we die mayo niet gevonden hadden, was het en andere japanse spicy versie. Die is meer oranje en dat spoot niet lekker uit de fles waardoor het eerder plekken zijn ipv lijntjes. Maar die mayo mocht er echt ook wel bij. Heerlijk. Is iedereen enorm goed bevallen, zelfs mijn vrouw smulde ervan. Dat is eentje die gaat blijven. Bij BGE gaven ze 7 à 10 min op, maar desondanks de Junior op 200° indirect ging, duurde het toch wel langer.
Hoofgerecht was dus Black Angus entrecotes. Had vorige week al de test gedaan met coffeerub. Vermits ik er nog 3 had, heb ik dus 3 versies gemaakt:
- PEZO
- Coffeerub (deze keer heel wat uren eerder erop gedaan, omdat ik vond dat het vorige week minder door kwam, en dat was dus de reden)
- Mayosear
Het was eventjes puzzelen hoe ik die mayo ging doen, want die plancha moest opwarmen. Terwijl ik de vleesjes van de kids op de gasser bakte, heb ik die plaat erin gelegd om op te warmen![Big grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
Deze doe ik meestal een beetje op de Tagliata Di Manzo stijl op een bedje van rucola (dat vangt het vocht ook wat op, vandaar), met daarover wat kaasschilfers. Daarnaast nog gegrilde puntpaprika's, groene asperges en kleine worteltjes (en ook eens een gepofte lookbol geprobeerd en was ook wel lekker). Voor de koolhydraten weer de hasselback patatoes.
Mijn vrouw had dan chimchurrie gemaakt en toen we in bed lagen, schoot haar te binnen dat we deze compleet vergeten waren
Stond lekker in de koelkast en nu nog.
En dessert nogmaals de heerlijke Smores Quesedilla's. Dat is echt een winnaar. Ik was ze aan het voorbereiden en die vriend komt erbij staan en zegt ie doodleuk 'Oei, mijn vrouw lust geen nutella, enkel choco van het merk Boerinneke'. En ze keek uit naar dessert. Dus heb ik bij haar enkel gekruimeld koekjes en marshmellows er tussen gedaan. Probleem was toen ik naar buiten liep met die wind, dat hij open waaide en alles de grond op ging. Daarna op de Joe met willen omdraaien, vielen de marshmellows er tussenuit. Zelf vond ze het zo ook heel lekker, maar handig om te maken was het niet.![Laugh :LOL: :LOL:](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f606.png)
Als bij al weer een geslaagde run en die kerel was zo overtuigd dat hij volgende zomer er eentje gaat kopen als zijn poolhouse af is. Hij twijfelde eerst nog aan een ofyr, maar nu wil hij absoluut een kamado.
Wat de 3 versies van steaks betreft, wist hij me te zeggen dat ze alle 3 heerlijk smaakten, maar dat hij er geen enkele kon uithalen waarvan hij vond dat het de lekkerste was. Dus leuk om zo een combo te maken.
We kregen vrienden over de vloer die we al een paar jaar niet meer gezien hadden en meneer is ook een hevige hobbykok, maar dan gewoon in de keuken. Dus wilde er wat speciaals van maken.
Hij had nog nooit mergpijpjes gegeten, dus dat werd de 'amuse'. Is heel goed bevallen. Grappige hiervan is, dat mijn vrouw weer zei tegen hem dat ze dat niet lekker vindt, terwijl ze het zelfs nog nooit geproefd heeft
![Censored :censored: :censored:](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f910.png)
Dan voorgerecht de zalmbonbons. Geen wasabipasta in de marinade, maar die hebben we dan ook niet gemist. De mooie witte lijntjes met japanse mayonaise lukte ook niet zo goed. Maar vermits we die mayo niet gevonden hadden, was het en andere japanse spicy versie. Die is meer oranje en dat spoot niet lekker uit de fles waardoor het eerder plekken zijn ipv lijntjes. Maar die mayo mocht er echt ook wel bij. Heerlijk. Is iedereen enorm goed bevallen, zelfs mijn vrouw smulde ervan. Dat is eentje die gaat blijven. Bij BGE gaven ze 7 à 10 min op, maar desondanks de Junior op 200° indirect ging, duurde het toch wel langer.
Hoofgerecht was dus Black Angus entrecotes. Had vorige week al de test gedaan met coffeerub. Vermits ik er nog 3 had, heb ik dus 3 versies gemaakt:
- PEZO
- Coffeerub (deze keer heel wat uren eerder erop gedaan, omdat ik vond dat het vorige week minder door kwam, en dat was dus de reden)
- Mayosear
Het was eventjes puzzelen hoe ik die mayo ging doen, want die plancha moest opwarmen. Terwijl ik de vleesjes van de kids op de gasser bakte, heb ik die plaat erin gelegd om op te warmen
![Big grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
Deze doe ik meestal een beetje op de Tagliata Di Manzo stijl op een bedje van rucola (dat vangt het vocht ook wat op, vandaar), met daarover wat kaasschilfers. Daarnaast nog gegrilde puntpaprika's, groene asperges en kleine worteltjes (en ook eens een gepofte lookbol geprobeerd en was ook wel lekker). Voor de koolhydraten weer de hasselback patatoes.
Mijn vrouw had dan chimchurrie gemaakt en toen we in bed lagen, schoot haar te binnen dat we deze compleet vergeten waren
![ROFL :ROFLMAO: :ROFLMAO:](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f923.png)
En dessert nogmaals de heerlijke Smores Quesedilla's. Dat is echt een winnaar. Ik was ze aan het voorbereiden en die vriend komt erbij staan en zegt ie doodleuk 'Oei, mijn vrouw lust geen nutella, enkel choco van het merk Boerinneke'. En ze keek uit naar dessert. Dus heb ik bij haar enkel gekruimeld koekjes en marshmellows er tussen gedaan. Probleem was toen ik naar buiten liep met die wind, dat hij open waaide en alles de grond op ging. Daarna op de Joe met willen omdraaien, vielen de marshmellows er tussenuit. Zelf vond ze het zo ook heel lekker, maar handig om te maken was het niet.
![Laugh :LOL: :LOL:](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f606.png)
Als bij al weer een geslaagde run en die kerel was zo overtuigd dat hij volgende zomer er eentje gaat kopen als zijn poolhouse af is. Hij twijfelde eerst nog aan een ofyr, maar nu wil hij absoluut een kamado.
Wat de 3 versies van steaks betreft, wist hij me te zeggen dat ze alle 3 heerlijk smaakten, maar dat hij er geen enkele kon uithalen waarvan hij vond dat het de lekkerste was. Dus leuk om zo een combo te maken.
Laatst bewerkt: