- Berichten
- 548
Wel eens iets gelijkaardigs zien voorbij komen op YouTube Shorts.
Eindelijk tijd gehad om het te maken.
Wat is dat, zalm pinwheels? Een zalmzijde, die je bestrijkt met een mengsel, dan oprolt, met satéstokjes doorprikt en vervolgens in "schijven" snijdt.
Als vulsel heb ik eerst kort spinazie met look in de pan gedaan. Daarbij roomkaas, pijnboompitten, zongedroogde tomaatjes en pezo toegevoegd.
Dit heb ik dan op de zalmzijde gesmeerd. Helaas verliep het oprollen niet vlotjes. Deze zalm was echt heel dik en daardoor kreeg je deze niet mooi opgerold. Ook was de vulling wat te plat.
Uiteindelijk met veel gevloek er nog iets deftigs van kunnen maken.
Uiteindelijk de zalm pinwheels op de loeihete (+/-300°C) soapstone gebakken. Wat een super korst kan die toch maken!!
Als bijgerecht wat krieltjes, ui en voorgekookte boontjes in de gietijzeren pan. Zeer lekkere maaltijd...
Toch weer wat leerpunten:
- dunnere zalm gebruiken
- de spinazie volledig laten afkoelen vooraleer bij de roomkaas te voegen
Eindelijk tijd gehad om het te maken.
Wat is dat, zalm pinwheels? Een zalmzijde, die je bestrijkt met een mengsel, dan oprolt, met satéstokjes doorprikt en vervolgens in "schijven" snijdt.
Als vulsel heb ik eerst kort spinazie met look in de pan gedaan. Daarbij roomkaas, pijnboompitten, zongedroogde tomaatjes en pezo toegevoegd.
Dit heb ik dan op de zalmzijde gesmeerd. Helaas verliep het oprollen niet vlotjes. Deze zalm was echt heel dik en daardoor kreeg je deze niet mooi opgerold. Ook was de vulling wat te plat.
Uiteindelijk met veel gevloek er nog iets deftigs van kunnen maken.
Uiteindelijk de zalm pinwheels op de loeihete (+/-300°C) soapstone gebakken. Wat een super korst kan die toch maken!!
Als bijgerecht wat krieltjes, ui en voorgekookte boontjes in de gietijzeren pan. Zeer lekkere maaltijd...
Toch weer wat leerpunten:
- dunnere zalm gebruiken
- de spinazie volledig laten afkoelen vooraleer bij de roomkaas te voegen








