BasBQ
Beef en Steak

Zalm "Papilotte" (zomercursus Reitse 2011)

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.697
CIMG1704.JPG


Dit is ??n van de recepten van de zomer bbq cursus bij Reitse Spanninga 2011, restaurant 't Plein te Joure, Weber Grill Academy.

Deze manier van zalm inpakken en bereiden wordt in Frankrijk “en papilotte” genoemd.
Een heerlijke bereiding die als groet verassing op tafel komt.

Ingredi?nten:

- Koop zalmfilet bij de visboer, met vel en reken 120 gram per persoon.
- 2 grote vellen bakpapier
- 1 citroen in plakjes
- ? bosje dille en 4 blaadjes verse laurier
- Peper en zout uit de molen
- Beetje droge witte wijn en Bertolli olie
- Rollade touw
BBQ indirect op 180?C

Werkwijze:

Leg een dubbel vel bak papier op de werkbank
Strijk het papier licht in met de olijfolie
Leg de zalm met het vel naar beneden op het papier.
Zout en peper de zalm licht
Leg op de zalm de citroen, plukjes dille kruid en de blaadjes verse laurier
Sprenkel over de zalm een beetje droge witte wijn
Pak de zalm in en knoop deze op met rollade touw.
Leg de zalm gedurende 20 a 25 minuten indirect op de BBQ
Bij een gas BBQ de middelste brander uitzetten

CIMG1700.JPG


Reitse Spanninga Zalm zomercursus 2011

Tip: serveer bij de zalm Hollandse asperges en de Hollandaise saus

Dit is de saus van het hoofdgerecht maar dan zonder dragon.

Lekker ite!

 
Bovenaan Onderaan