BasBQ
Beef en Steak

Zalm op plankje WGA

 

Graziano146

Tondelzoeker
Berichten
10
Vandaag voor het eerst zalm op cederhout plankje gemaakt. JEUJ!!!
Mn lidl mootjes goed onder de peper en zout en een goeie theelepel dijon mosterd en bruine suiker.
Plankje flink lang laten weken, 25 ecobrasa in de wga en gaan maar.

Eerst het plankje, begon mooi te roken, kreeg gewoon complimentjes van de buren (beide zijden :D )

Daarna de zalmmootjes.


De zalm was na 10 minuutjes klaar.



Al heel lang niet zoveel positieve complimentjes van mn vrouw gehad.. ook JEUJ

Wel even een vraagjes. Ik heb zelf liever meer ros?. Mn zalm was nog net goed, bij langere tijd was hij droger geworden.
De suiker, die ik royaal had gestrooid proefde ik hier en daar nog een kristalletje. Volgende keer iets minder heet zodat ik langer kan?
ik heb geen foto maar toen ik het deksel net opende was de zalm gedrenkt in het leek wel hele witte drap. Misschien de mosterd of ook eiwit?
En als er nog ergens een plankjes aanbieding is hou ik me van harte aanbevolen.
Volgende keer weer proberen JEUJ :D
Tips zijn welkom. grtz - jeroen
 
Het witte is eiwit dat door de warmte uit je zalm wordt gedrukt. Probeer volgende keer op kerntemperatuur te koken. Net onder de 50?C is het midden net niet meer glazig.
In een WGA is de warmte meer geconcentreerd dat is waarschijnlijk de reden dat het harder ging.
 
Ow en kristalletjes? Ik gebruik basterdsuiker en meng dat al door de mosterd bij het insmeren. Dat smelt dan al bijna helemaal weg.
 
Hoi.

Bedoel je ze zo ongeveer?
?  10 kooltjes in de wga. Plus 6 hete.
Honing, mosterd, cayenepeper en bieslook naar smaak.
20 min. bij hoge temperatuur.

Smullen maar !

P1010131_zps114108ac.jpg
 
Krijg gelijk trek in zalm bij het zien van deze foto's.
 
Jummie! Een wga in actie, altijd mooi!
 
jongens, dat ziet er allemaal lekker uit zeg.
complimenten!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan