Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Het was op zich smakelijk echter ik vond de zalm " te zacht" met name de buitenkant
Misschien niet genoeg briketten (ecobrasa) gebruikt? Dus temperatuur te laag.?
Als onervaren kok heb ik alleen op m'n kerntemperatuur meter gelet en visjes van de bbq gehaald toen die 50 graden kerntemperatuur aangaf
Oja:
1 zalmpje bereidt met peper en zout en toen ze op de grill lag nog met Jack daniels bespoten
Ander zalmpje bereidt met peper,zout, Dion mosterd en bruine suiker.
Ja ze zien er aan de bovenkant nog wat "licht" uit. Wat was je dome temp?
Heb je ook rookhout gebruikt?
Ik had ze toen op 150-175 gr en toen zat er een licht krokantje op.
kerntemp op 50 gr eraf gehaald.
360 gram, ik mag hopen dat dat voor 1 persoon was? Ik hengel met gemak een pond van die zalm naar binnen als lunch, maar dat is misschien wat veel..... Maar wel keilekker!
Ik gooi drie kwart weber starter in het midden van mijn BBQ, heet dus! En dan gaat de plank erboven. Na een minuut of 17-18 druk ik even op de vis en als de deeltje loslaten (hoe heet dat eigenlijk?!?) dan is hij gaar en kan uit de BBQ.
Wat ik ook doe is die dunnere stukjes er onder vouwen zodat de moot een beetje gelijke dikte krijgt overal anders is dat dunne deel droog voordat het dikke deel gaar is.
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.