Vandaag een mooi stukje zalm gehaald bij de visboer. Ik had een stukje van 500 gram met huid. De zalmmoot heb ik gekruid met peper, zout en verse dille. De bastard aangestoken en ingericht om op 2 levels te kunnen koken. Ik heb de temperatuur tussen de 180 en 200 graden direct gehad. Eerst de aardappelpartjes op het hoogste rooster in een skillet gebakken en na 20 minuutjes het cederhouten plankje op de onderste gelegd. Ik heb het plankje niet geweekt want ik wil rook en geen stoom. Toen het plankje begon te roken heb ik de zalm erop gelegd en deze in ongeveer 25 minuutjes gegaard naar 52 graden kern. De aardappeltjes en de zalm er tegelijk afgehaald.
Het was een heerlijke maaltijd. De cederhout smaak proef je echt goed terug op de zalm en dat is echt een hele goede match!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Het was een heerlijke maaltijd. De cederhout smaak proef je echt goed terug op de zalm en dat is echt een hele goede match!




Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk