Beef en Steak

zalm op cederhout

 

kruit17 Jeroen

Stoker
Berichten
297
vandaag het recept geprobeerd van Marcel nasqbbq. Zalm op cederhout met honing citroen glaze.

ingrediënten

zalm
citroen
teentje knoflook geperst
2 eetl honing
2 tl citroen sap

bereiding

week het plankje 1 uur in water.

pers de knoflook meng de knoflook citroensap en honing door elkaar.

snij de citroen in halve plakjes.

maak je bbq klaar voor een temp van 175 graden direct methode.

leg de zalm op het plankje boven de kolen en smeer deze in met de glaze.

Leg de citroentjes op de zalm

Gaar de zalm tot 20 a 25 min. bij een kern temp van 55 graden.

Eetsmakelijk

IMG_20210427_160800_695.jpg


IMG_20210427_165809_091.jpg
 
Leuk als die zalm variaties. Nog leuker dat het goed gesmaakt heeft, daar doen we het immers voor.
 
Ziet er lekker uit.
Ik snap alleen niet waarom het plankje direct boven de hete houtskool moet, ik zou verwachten indirect.
Dit omdat je niet een plankje wil grillen, toch?
 
Heerlijk, zalm met een vleugje cederhout en een lekkere glaze. Ziet er goed uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan