BasBQ
Beef en Steak

Zalm op cederhout

 

Geert

Vuurmaker
Berichten
63
Ik wil binnenkort zalm klaarmaken mbv een cederhouten plankje. Mijn vraag is: hoe positioneer ik dit plankje tov de briketten? Pal erboven of er naast?
 
Geert, het plankje gaat recht boven de briketten. Om te voorkomen dat het hout gaat branden moet je het plankje eerst een paar uur in water laten weken.
 
Geert, zoals de rest al heeft verteld kun je het er direct boven leggen of je legt je plankje in de lengte er net tegen aan zodat het randje begint te roken.
(je kan dan je plankje meerdere malen gebruiken)
SDC10553.jpg

zo lag die mij mij.
SDC10555.jpg

En dit was het eindresultaat.
Kerntemp 50 gr
 
Of je geweekte plankje even boven het vuur "toasten" tot het een beetje rookt, dan omdraaien en je vis/vlees erop en indirect verder.

Ik ben niet zo'n fan van hergebruiken omdat zo'n plankje heel lastig schoon is te maken als er eenmaal vis op heeft gelegen.
Maar kan me voorstellen als je die dure weberplanken hebt dat je die graag vaker gebruikt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan