BasBQ
Beef en Steak

Zalm met lichtbruine suiker rub

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.697
SA401561.JPG


Vrij vertaald recept van TVWB

1 Zalmmoot ongeveer 20 cm zeg 750 gram.

Voor de basis rub:

- 1/2 cup gedroogde lichtbruine suiker
- 1/2 cup fijne zeezout
- 1 1/2 eetlepels knoflookpoeder
- 1 1/2 eetlepels uienpoeder
- 1/2 eetlepel gedroogde dille
- 1/2 eetlepel bonenkruid
- 1 theelepel gedroogde dragon

het geheel goed mengen

Voor de eind rub:

- 1/8 cup gedroogde lichtbruine suiker
- 1/2 eetlepel knoflookpoeder
- 1/2 eetlepel uienpoeder
- 1/2 theelepel bonenkruid
- 1/2 theelepel gedroogde dragon

het geheel goed mengen

Leg de zalm in een ovenschaal en bedek hem met de basis rub.

SA401558.JPG


Onder cellofaan drie uurtjes in de koeling, de rub eraf spoelen onder de koude kraan, droogdeppen en halfuurtje laten drogen

SA401559.JPG


Dubbelgevouwen stukje allu-folie zalm erop insmeren met eind rub

SA401560.JPG


Nu op de smoker tot kerntemp van 71 C, duurde bij mij ongeveer drie kwartier
bij een temperatuur van de wsm van 140 C

Bedankt voor het kijken.
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.691
Hé, deze ken ik nog niet, gauw op zoek naar bonenkruid.
 

Dominique

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
6.753
HMMM, jammie jammie.
Maar 71 graden? wat hoog, ik had mijn zalm van de week tot 45 graden, en die was ook goed. Leg eens uit??
 
Bovenaan Onderaan