BasBQ
Beef en Steak

Zalm en croûte

 
 

Jeffreyfk

Sprokkelaar
Berichten
30
Kerst klassieker maar dan op de BBQ gemaakt dit jaar,
Redelijk tevreden over de uitkomst behalve dat de luchtstroom net niet voldoende was door een te vol gepakte Dome..

Het recept;
- 1,2kg Noorse zalm
- 400 gram Spinazie
- 2 sjalotjes
- 1 bakje Paturain
- 1,5 theelepel dille
- 2 plakken bladerdeeg

Aangezien de zalm eerst een andere bestemming had waarbij de vel mee gegrild moest worden heb ik het vel nog eraf moeten halen. Met een beetje YouTube en een goed mes is een eerste keer prima gelukt.

Na het stomen van de spinazie en zoveel mogelijk vocht eruit weten te halen de paturain, sjalotjes en de dille meeverward, deze dient als mooie vulling in het bladerdeeg.

Na het bouwen van de "Wellington" kwam ik niet heel lekker uit met de vorm voor de gril en na overmaat van ramp scheurde de bovenzijde na het overzetten op de grill rooster..

De Q 200 graden indirect gestookt en na 35 minuten was de zalm mooi 55 graden kern.

Met als bijgerecht gerookte aardappelen in homemade vinaigrette, haricoverts in spek en op cederhout gerookte groene asperges met roomdille saus was dit een prima kerst diner!

Fijne dagen menzen
9975952c188df59627d4c7d434af9540.jpg
5a6baa1306dfb96e9c61a3e5b64fdb6f.jpg
11407fbf7fdcf012d409efcbfe143b9c.jpg
f2447ae348ab34fa73e1599c70b62b47.jpg
cc490e0a86745a0b3013ad9d8518bd21.jpg
54c769c1eb038bf94282445e822fc216.jpg
bf038c37f31bca37dda24a1f50a0ce0e.jpg


Verstuurd vanaf mijn CPH1931 met Tapatalk
 
Wauw. Zeer indrukwekkend zeg.
Mooie presentatie en het zal zeker gesmaakt hebben.
Lekker
 
Mooi gemaakt, de volgende keer zou ik de droge spinazie ook aan de bovenkant doen. Dit is beter voor het bladerdeeg.
Ook de temperatuur in het begin wat hoger 220c dan zal het bladerdeeg meer ‘bladeren’ na een kwartier kan de temp naar 180C. Dit is moeilijk in een kamado, maar gewoon de luchttoevoer wat knijpen.
 
Mooi gemaakt, de volgende keer zou ik de droge spinazie ook aan de bovenkant doen. Dit is beter voor het bladerdeeg.
Ook de temperatuur in het begin wat hoger 220c dan zal het bladerdeeg meer ‘bladeren’ na een kwartier kan de temp naar 180C. Dit is moeilijk in een kamado, maar gewoon de luchttoevoer wat knijpen.
Thanks voor de tip, juiste luchtstroom was inderdaad een dingetje vanwege een te volle dome waardoor de bovenzijde niet knapperig werd zoals het hoort..

Verstuurd vanaf mijn CPH1931 met Tapatalk
 
Mooi en gedurfd gerecht. Ziet er erg lekker uit. Ik heb laatst een rollade van zalm op. Waar een noten vulling in zat. Dat is misschien ook erg lekker in een deeg korst. Ga ik eens onthouden. TNX voor de inspiratie.
 
Ik vind het een mooi en lekker gerecht geworden en ook lekkere bijgerechten (y) ach en dat de bovenzijde van het deeg niet helemaal perfect is maakt toch niet uit, wij noemen dat "landelijk"😜
 
Terug
Bovenaan Onderaan