Beef en Steak

Zalm Bobby Flay / Raichlen met risotto

 
 
 
 

Hoogie

Gemarineerd
Berichten
1.356
Vorige maand had ik een stuk zalm gekocht om koud te roken, maar het was wel heel erg groot. Daarom maar de helft gerookt en de andere helft gevacumeerd en in de vriezer gegooid.

Vandaag kwam dat stuk dan toch aan de beurt en wel Bobby Flay style.
Daarom zaterdag de kunst nog even afgekeken bij Dennis/Noskos op YT. In principe vrij eenvoudig.
693F1A4B-6DCB-451E-BB79-E282F6ED0782.jpeg


Vanavond dus aan de slag: Peper en zout, mosterd -Aaargh🤭 bijna geen mosterd meer in huis!!! - en bruine basterdsuiker.
Nou ja, roeien met de riemen die je wel hebt. Een klein beetje mosterd dus.

Verder gelukkig wel lekker voorbereid.
Het plankje had ruim een uur geweekt.
Barbecue op temperatuur.
Gaan met die zalm!
4F6E77A2-D647-4013-B09A-88BDC534BE68.jpeg


Ondertussen heb ik ook risotto gemaakt met spinazie.
Na een minuut of twintig was de zalm inderdaad klaar. Een stuk was wat dunner, dus die hebben we gebruikt om even te proeven. Nou, dat beloofde wat. 😋
Eigenlijk was ik ook wel blij dat ik niet meer mosterd gebruikt heb. De smaak van de mosterd was ruim voldoende.

Risotto klaar, zalm klaar, smullen maar!
BDDCC4F6-BA03-4E86-9545-3D64836AA085.jpeg
 
Dat ziet er erg lekker uit!

Ik moet hier echt eens werk van gaan maken.
 
Ik heb nog een stuk zalm liggen voor dit eens te maken ... maar dan zonder risotto :ROFLMAO: Dat is 1 van de weinige dingen die ik niet graag eet, samen met quiche.
 
Lekker zalm van de bbq. Ziet er goed uit.
 
prima gelukt
ziet er heerlijk uit
 
Kan je me voor wakker maken.;)
 
Dat ziet er erg lekker uit!

Ik moet hier echt eens werk van gaan maken.
Heb je dit nog niet gemaakt John?
Schande.. :P deze week nog doen, echt waar!

Ontopic, Ziet er super uit, hier thuis is de vrouw er dol op.
 
Dit is een heerlijk stukje zalm. Staat al een tijdje boven aan m’n favoriete zalm gerechten. Dat moet snoepen geweest zijn
 
Terug
Bovenaan Onderaan