Beef en Steak

Zakeind <-> darmscheil <-> reuzel

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Chris
  • Startdatum Startdatum
C

Chris

Gast
Ik ben allerlei vleesjes aan het drogen (en roken) en daarbij kwam de vraag op waarom je bij bv Coppa zakeind gebruikt en geen varkensnet. Is dat te kwetsbaar?

Ook las ik ergens dat iemand een stuk te drogen vlees insmeerde met reuzel.
Ik begrijp wel dat e.e.a. bedoeld is om te snelle uitdroging te voorkomen.
Maar waarom de ene keer zakeind en dan weer reuzel? Wat is het verschil in effect?

Twee nogal specialistische vragen, maar ik hoop dat hier een (amateur)slager is die de antwoorden weet.

Alvast bedankt, Chris.
 
nou de kenner danwel (amateur)slager ben ik niet, maar ik ken varkensnet alleen van de pate, het is teer, scheurt makkelijk en er zitten vaak al gaten in, dus ik kan me inderdaad niet voorstellen dat het een coppa of welk gewicht dan ook kan houden?

 
Terug
Bovenaan Onderaan