- Berichten
- 196
Goede avond iedereen,
Na wat bladeren in mijn bbq boeken heb ik toch nog een leuk receptje gevonden van Jord. En achteraf bekeken ook een lekker receptje.
Heb de buitenste blaadjes van het witloof verwijderd en daarna doormidden gesneden.
Daarna de middelste blaadjes eruit gehaald.
Voor de vulling had ik 75gram roomkaas (kamertemperatuur) en 150gram geraspte leerdammer nodig. Deze goed door elkaar gemengd en wat peper en zout toegevoegd.
Het witloof opgevuld en daarna op elkaar geplakt. Dan lekker omwikkeld met ontbijtspek en de kruiden eroverheen gestrooid.
Deze moesten 15min op 180° na 10min even aflakken met bbq saus. Heb deze toch iets langer laten liggen omdat ik het witloof nog wat te hard was.
Had de bbq toch al iets vroeger opgezet zodat ik wat zoete-aardappelen kon poffen.
Daarna was het tijd om het vlees te grillen.
Een varkens cote a los en een lamsfilet.
Had gisteren ook nog wat grof zout gerookt, dus perfect voor op de lamsfilet.
Alles was op dus dat zegt genoeg.
.
Na wat bladeren in mijn bbq boeken heb ik toch nog een leuk receptje gevonden van Jord. En achteraf bekeken ook een lekker receptje.
Heb de buitenste blaadjes van het witloof verwijderd en daarna doormidden gesneden.
Daarna de middelste blaadjes eruit gehaald.
Voor de vulling had ik 75gram roomkaas (kamertemperatuur) en 150gram geraspte leerdammer nodig. Deze goed door elkaar gemengd en wat peper en zout toegevoegd.
Het witloof opgevuld en daarna op elkaar geplakt. Dan lekker omwikkeld met ontbijtspek en de kruiden eroverheen gestrooid.
Deze moesten 15min op 180° na 10min even aflakken met bbq saus. Heb deze toch iets langer laten liggen omdat ik het witloof nog wat te hard was.
Had de bbq toch al iets vroeger opgezet zodat ik wat zoete-aardappelen kon poffen.
Daarna was het tijd om het vlees te grillen.
Een varkens cote a los en een lamsfilet.
Had gisteren ook nog wat grof zout gerookt, dus perfect voor op de lamsfilet.
Alles was op dus dat zegt genoeg.
