BasBQ
Beef en Steak

Yankee's witloof met varkens cote a l'os

 
 

SpooN_05

Kooltjesharker
Berichten
191
Goede avond iedereen,

Na wat bladeren in mijn bbq boeken heb ik toch nog een leuk receptje gevonden van Jord. En achteraf bekeken ook een lekker receptje.

Heb de buitenste blaadjes van het witloof verwijderd en daarna doormidden gesneden.
Daarna de middelste blaadjes eruit gehaald.
20221113_154708.jpg

Voor de vulling had ik 75gram roomkaas (kamertemperatuur) en 150gram geraspte leerdammer nodig. Deze goed door elkaar gemengd en wat peper en zout toegevoegd.

Het witloof opgevuld en daarna op elkaar geplakt. Dan lekker omwikkeld met ontbijtspek en de kruiden eroverheen gestrooid.

20221113_171950.jpg


Deze moesten 15min op 180° na 10min even aflakken met bbq saus. Heb deze toch iets langer laten liggen omdat ik het witloof nog wat te hard was.
20221113_175543.jpg


Had de bbq toch al iets vroeger opgezet zodat ik wat zoete-aardappelen kon poffen.

Daarna was het tijd om het vlees te grillen.
Een varkens cote a los en een lamsfilet.

20221113_181037.jpg


20221113_181624.jpg


20221113_182518.jpg


20221113_182314.jpg


20221113_182228.jpg


Had gisteren ook nog wat grof zout gerookt, dus perfect voor op de lamsfilet.

Alles was op dus dat zegt genoeg. 🙂.
 
Ziet er heerlijk uit
 
Mooi gerecht kerel.
Ziet er prima uit
 
Wat een lekker compleet maaltje. ziet er goed uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan