- Berichten
- 940
Dit weekend eens iets nieuws (voor mij) geprobeerd. Dit omdat een oud filmpje van Ralph de Kok opeens in mijn hoofd omhoog kwam.
Een XXXL hamburger dus, gemaakt van:
burger:
700gr rundergehakt
1 ei
1 el uienpoeder
1 el knoflook poeder
1,5 el paprikapoeder
paneermeel
brood:
1 turks brood
beleg:
bbq saus naar smaak
mayonaise
komkommer
cheddar kaas
uien gekarameliseerd
bereiding:
gehakt met ingredienten gemelgd en lekker extra doorgekneed om meer binding te krijgen.
Hierna de bol gehakt uitgespreid op bakpapier tot er een grootte bereikt is van het turks brood.
Brood opengesneden en beide kanten geroosterd. (deze keer onder de grill... sorry)
2 uien in dunne, halve ringen gesneden en in de pan met 2 el bruine suiker langzaam laten karameliseren.
de hamburger op een rekje (ivm transport naar het brood
) indirect op de bbq laten garen bij een temperatuur van 150-200 graden.
als de burger gaar is plakken cheddar er op en even laten smelten
dan de onderzijde van het brood insmeren met mayonaise, dit beleggen met plakjes komkommer. Bovenzijde van het brood besmeerd met een lekkere bbq saus.
met behulp van het rekje de burger op de onderzijde van het brood laten glijden, bedekken met de uien en dan de bovenkant er op leggen.
deze keer de burger in vieren gesneden om het een beetje behapbaar te maken. Voor een volwassene is een kwart burger genoeg, zeker als er nog enkele bijgerechten zijn.
de patty:
op de bbq
uitjes karameliseren
inmiddels is de patty gaar
laagje cheddar er op
ergens onder het brood zit nog een groot bord verstopt...
klaar om samen te voegen met de uitjes op de kaas.
en het uiteindelijke monster
Met recht een XXXL burger, voor grote eters genoeg voor 2 personen. Bij "normale" eters voor 4 personen.
geweldig om eens te maken en uiteindleijk vond ik het makkelijker dan 6 of 8 losse burgers maken, brood roosteren en samenstellen.
ook heel leuk om dit zo in z"n geheel op tafel te zetten.
een echte aanrader als er voldoende hongerbuiken aanwezig zijn.
Een XXXL hamburger dus, gemaakt van:
burger:
700gr rundergehakt
1 ei
1 el uienpoeder
1 el knoflook poeder
1,5 el paprikapoeder
paneermeel
brood:
1 turks brood
beleg:
bbq saus naar smaak
mayonaise
komkommer
cheddar kaas
uien gekarameliseerd
bereiding:
gehakt met ingredienten gemelgd en lekker extra doorgekneed om meer binding te krijgen.
Hierna de bol gehakt uitgespreid op bakpapier tot er een grootte bereikt is van het turks brood.
Brood opengesneden en beide kanten geroosterd. (deze keer onder de grill... sorry)
2 uien in dunne, halve ringen gesneden en in de pan met 2 el bruine suiker langzaam laten karameliseren.
de hamburger op een rekje (ivm transport naar het brood

als de burger gaar is plakken cheddar er op en even laten smelten
dan de onderzijde van het brood insmeren met mayonaise, dit beleggen met plakjes komkommer. Bovenzijde van het brood besmeerd met een lekkere bbq saus.
met behulp van het rekje de burger op de onderzijde van het brood laten glijden, bedekken met de uien en dan de bovenkant er op leggen.
deze keer de burger in vieren gesneden om het een beetje behapbaar te maken. Voor een volwassene is een kwart burger genoeg, zeker als er nog enkele bijgerechten zijn.
de patty:
inmiddels is de patty gaar
laagje cheddar er op
ergens onder het brood zit nog een groot bord verstopt...
klaar om samen te voegen met de uitjes op de kaas.
en het uiteindelijke monster
Met recht een XXXL burger, voor grote eters genoeg voor 2 personen. Bij "normale" eters voor 4 personen.
geweldig om eens te maken en uiteindleijk vond ik het makkelijker dan 6 of 8 losse burgers maken, brood roosteren en samenstellen.
ook heel leuk om dit zo in z"n geheel op tafel te zetten.
een echte aanrader als er voldoende hongerbuiken aanwezig zijn.