- Berichten
- 60
Voor het Kerstmenu hadden we besloten om dit jaar een paar "serieuze" steaks op het menu te zetten.
Bij Beef en Steak hebben we een paar mooie T-bone steaks besteld.
De bovenste weegt 300 gr en de onderste 1 kg per stuk.
Om de smaak van het vlees goed tot zijn recht te laten komen heb ik ze alleen met wat zout en peper bestrooid.
Vervolgens 10 min (per kant) boven direct heat van de BBQ gelegd en vervolgens nog eens 10 min indirect te laten garen.
De ene moest medium worden en de ander medium rare het kwam dus goed uit dat de ene T-bone iets dikker was dan de ander. De ene had na 30 min een kern temp van 50 graden en de andere was 43 graden. (voor ons perfect)
De laatste 6 min heb ik de steak van 300 gram nog even (3 min per kant) op direct heat erbij gelegd en deze was perfect medium na deze tijd.
Als bijgerechten hadden we gebakken aardappels met rozemarijn en ui bereidt in de oven en haricots vert die even in de wok waren aangebakken met wat knoflook en een uitje. (niet gebeurd)
Maar als echte carnivoor was er niet veel behoefte om deze bijgerechten nog te nuttigen.
Kortom het was een heerlijke kerstmaaltijd.
Bij Beef en Steak hebben we een paar mooie T-bone steaks besteld.

De bovenste weegt 300 gr en de onderste 1 kg per stuk.


Om de smaak van het vlees goed tot zijn recht te laten komen heb ik ze alleen met wat zout en peper bestrooid.
Vervolgens 10 min (per kant) boven direct heat van de BBQ gelegd en vervolgens nog eens 10 min indirect te laten garen.


De ene moest medium worden en de ander medium rare het kwam dus goed uit dat de ene T-bone iets dikker was dan de ander. De ene had na 30 min een kern temp van 50 graden en de andere was 43 graden. (voor ons perfect)

De laatste 6 min heb ik de steak van 300 gram nog even (3 min per kant) op direct heat erbij gelegd en deze was perfect medium na deze tijd.
Als bijgerechten hadden we gebakken aardappels met rozemarijn en ui bereidt in de oven en haricots vert die even in de wok waren aangebakken met wat knoflook en een uitje. (niet gebeurd)
Maar als echte carnivoor was er niet veel behoefte om deze bijgerechten nog te nuttigen.
Kortom het was een heerlijke kerstmaaltijd.