BasBQ
Beef en Steak

WSM tips

 
 

Henkie

Vuurmaker
Berichten
67
Ik ga zaterdag voor een man of 20 pulled pork maken op een WSM (47cm) van een vriend van me die er niet super veel ervaring mee heeft. Maak het zelf normaal gesproken om mijn BGE, maar vroeg me af of er nog echt grote verschillen zijn waar ik op moet letten.
 
Kolenmand volgooien met briketten en een starter met brandende briketten erop. Onderste schuiven voor de helft open, schuif in deksel vol open. Temperatuur met onderste schuiven regelen.
Zorg wel dat de water pan gevuld is met massa (water, zand, oid). Dat fungeert als demper.
Als je voor een vaste massa kiest, dan dat even bekleden met aluminiumfolie. Is makkelijker schoonmaken.
 
Of als je een klein vuurtje maakt (en het waait niet hard) geen waterpan gebruiken
 
Waterpan zou ik wel gebruiken, maar niet vullen met water, maar gewoon afdekken met aluminiumfolie.

Op de site van noskos, www.bbq-nl.com, staan veel tips voor aanpassingen voor de WSM.
 
Terug
Bovenaan Onderaan