JJ & JJ zei:Ik zou me niet verkijken op de grote en even nagaan hoeveel je echt nodig hebt. Stel dat je nu 70% (beste case) van je OTS47 grilloppervlak kunt gebruiken om te roken dan is een WSM37 een vergroting van bijna 180% grilloppervlak. Daarbij is de bruikbare hoogte ook flink vergroot. De stap naar een WSM47 geeft 285% meer grilloppervlak en veel meer hoogte maar verbruikt waarschijnlijk ook meer brandstof. Alleen als je bv een grote kalkoen of 4x bier-kip tegelijk rookt is een 47 waarschijnlijk noodzaak.
De vraag is dus.. wil je ongeveer 2x zoveel of 3x zoveel bbq?
Dat is een leuk sommetje maar het gaat natuurlijk niet alleen maar om puur oppervlakte. Het is ook vaak de lengte/diameter die een rol speelt kijk maar naar http://www.bbqgenootschap.nl/forum/low-slow/brisket-vs-weergoden/ . Ik las ook dat op de WSM37 de rooster erg dicht boven elkaar zitten en dat ribbels niet staand er tussen passen, maar dat ging denk ik wel om Amerikaanse ribbels.