- Berichten
- 229
Beste BBQ vrienden,
Zojuist weer een top weekend gehad en die wil ik graag met jullie delen, uiteraard met een vracht aan foto's want
wie heeft nou zin om te lezen met dit mooie weer.
Aangezien de mannen, waarmee ik samen al een jaar of wat mooie dingen op de bbq leg, en ikzelf indo roots hebben leek het ons gaaf
om eens een indo-spin aan onze "normale" rook sessies te geven.
Bij deze een verslagje!
Begonnen met het maken van een sambal badjak om later te verwerken in worst.
Gehakt gedraaid van een stuk procureur, daarin bosui, de sambal, zout en groene pepers verwerkt. Vervolgens gestopt in een darm en in de koelkast.
Stuk procureur gemarineerd in ketjap en hele tenen knoflook erin gestoken, daarna rub erop van komijn, laos, koriander, peper, zout en paprika.
Om half 6 sochtend's de BOSS aangestoken
Runderlappen geseasoned om even kort in de smoker te gaan
Runderribben klaar voor een simpele rub
Ribben en lappen erop
DO met boemboe en kokosmelk opwarmen en een ei bakken als ontbijt B-)
Worsten zijn al een goed eind op weg
Runderlappen in stukjes en in de DO
Rendang in de smoker
Zeebaars klaar maken, vullen met limoenbladeren en tamarinde
En erbij
Pulled babi ketjap gaat lekker en ribs inmiddels ingepakt.
Rendang klaar! Damn echt te gek! Super mals, vlees valt uit elkaar.
Ribben done! vlees was zacht en bot viel eruit. Smaak was echter wat vlak ten opzichte van de rest
Zeebaars done!, ook echt super lekker.
Pulled babi ketjap done! Ook super! volgende keer toch wel even injecteren maar de smaak was top.
Worstjes heb ik helaas geen foto van want die waren echt meteen weg...
Al met al een top weekend met zeer geslaagde experimenten !
Bedankt voor het kijken weer en nog even een schaamteloze selfie om af te sluiten, omdat het kan.
- Tim
Zojuist weer een top weekend gehad en die wil ik graag met jullie delen, uiteraard met een vracht aan foto's want
wie heeft nou zin om te lezen met dit mooie weer.
Aangezien de mannen, waarmee ik samen al een jaar of wat mooie dingen op de bbq leg, en ikzelf indo roots hebben leek het ons gaaf
om eens een indo-spin aan onze "normale" rook sessies te geven.
Bij deze een verslagje!

Begonnen met het maken van een sambal badjak om later te verwerken in worst.

Gehakt gedraaid van een stuk procureur, daarin bosui, de sambal, zout en groene pepers verwerkt. Vervolgens gestopt in een darm en in de koelkast.

Stuk procureur gemarineerd in ketjap en hele tenen knoflook erin gestoken, daarna rub erop van komijn, laos, koriander, peper, zout en paprika.

Om half 6 sochtend's de BOSS aangestoken

Runderlappen geseasoned om even kort in de smoker te gaan

Runderribben klaar voor een simpele rub

Ribben en lappen erop

DO met boemboe en kokosmelk opwarmen en een ei bakken als ontbijt B-)

Worsten zijn al een goed eind op weg

Runderlappen in stukjes en in de DO

Rendang in de smoker

Zeebaars klaar maken, vullen met limoenbladeren en tamarinde

En erbij

Pulled babi ketjap gaat lekker en ribs inmiddels ingepakt.

Rendang klaar! Damn echt te gek! Super mals, vlees valt uit elkaar.

Ribben done! vlees was zacht en bot viel eruit. Smaak was echter wat vlak ten opzichte van de rest

Zeebaars done!, ook echt super lekker.

Pulled babi ketjap done! Ook super! volgende keer toch wel even injecteren maar de smaak was top.
Worstjes heb ik helaas geen foto van want die waren echt meteen weg...
Al met al een top weekend met zeer geslaagde experimenten !
Bedankt voor het kijken weer en nog even een schaamteloze selfie om af te sluiten, omdat het kan.
- Tim
