Ik woon sinds een paar jaar in Thailand en werd door een vriend op het idee gebracht om zelf worst te maken.
Nu kunnen we hier gelukkig veel kopen, van goed varkensvlees (schouder) tot zelfs alleen maar de huid.
Maal machine gekocht, varkensmarkt via China, en via internet wat gegoogled.
Huid klein gesneden, kruiden gemengd met vlees en afgevuld in de darm.
Allemaal geen probleem MAAR het drogen vormt wel een probleem. Het is hier altijd warm, meer als 26gr.
Nu dachten we, gebruiken we de koelkast icm een digitale regelbare temperatuur meter. Gezet op 14-15gr.
Maar heb een aantal problemen en wie weet kunnen jullie mij adviseren.
Vullen met machine, krijg vaak lucht kamers in de Worsten. Hoe op te lossen.
De huid van de worst, droogt te snel, waardoor de worst hard wordt, maar nog niet hard genoeg binnen in.
Graag advies of ideeën
Nu kunnen we hier gelukkig veel kopen, van goed varkensvlees (schouder) tot zelfs alleen maar de huid.
Maal machine gekocht, varkensmarkt via China, en via internet wat gegoogled.
Huid klein gesneden, kruiden gemengd met vlees en afgevuld in de darm.
Allemaal geen probleem MAAR het drogen vormt wel een probleem. Het is hier altijd warm, meer als 26gr.
Nu dachten we, gebruiken we de koelkast icm een digitale regelbare temperatuur meter. Gezet op 14-15gr.
Maar heb een aantal problemen en wie weet kunnen jullie mij adviseren.
Vullen met machine, krijg vaak lucht kamers in de Worsten. Hoe op te lossen.
De huid van de worst, droogt te snel, waardoor de worst hard wordt, maar nog niet hard genoeg binnen in.
Graag advies of ideeën