- Berichten
- 5.306
Wist niet goed waar te posten en vind er ook niets over terug, maar wat met Belgisch Witblauw rund?
Ik lees vooral dat het iets magerder rundsvlees is en wss daarom wat minder gegeerd door BBQ'ers.
Hetgeen waar ik nog het meestel een hekel aan heb, is vlees gaan 'zoeken'. Zou het liefste in de buurt 1 plaats willen hebben, waar ik het dan kan afhalen. Want van de online slagers lees ik ook goede en minder goede reviews. Nu zit het allemaal wat verspreid en het makkelijkste kan ik dus aan alles van witblauw geraken omdat de schoonbroer van mijn buurman een hoeve met hoevewinkel heeft en elke week een witblauwtje slacht (ook af en toe kalf, maar daar wil mijn vrouw niet van weten).
Voor de rest kan ik elk jaar wel een beetje Wagyu krijgen via een vriend die een kennis heeft die elk jaar er 2 slacht en aan belachelijke spotprijs het vlees verkoopt met gevolg dat je al gereserveerd moet hebben voordat het beest geboren is
Ik mag dinsdag mijn bestelling bij de hoeve gaan afhalen. Heb sowizo wat gewoon vlees voor in de pan besteld, maar voor de BBQ dan enkele Tomahawks, dikke entrecote en shortribs. Zelf ben ik benieuwd naar het resultaat omdat het witblauw is, maar natuurlijk ook omwille mijn nieuwe manier van BBQ'en
Mensen die meer kennis hebben over BBQ en witblauw?
Voor degenen die er nog nooit van gehoord hebben omdat het Belgisch is https://nl.wikipedia.org/wiki/Belgisch_witblauw
Alvast bedankt en sorry voor de vele gekke vragen.
Ik lees vooral dat het iets magerder rundsvlees is en wss daarom wat minder gegeerd door BBQ'ers.
Hetgeen waar ik nog het meestel een hekel aan heb, is vlees gaan 'zoeken'. Zou het liefste in de buurt 1 plaats willen hebben, waar ik het dan kan afhalen. Want van de online slagers lees ik ook goede en minder goede reviews. Nu zit het allemaal wat verspreid en het makkelijkste kan ik dus aan alles van witblauw geraken omdat de schoonbroer van mijn buurman een hoeve met hoevewinkel heeft en elke week een witblauwtje slacht (ook af en toe kalf, maar daar wil mijn vrouw niet van weten).
Voor de rest kan ik elk jaar wel een beetje Wagyu krijgen via een vriend die een kennis heeft die elk jaar er 2 slacht en aan belachelijke spotprijs het vlees verkoopt met gevolg dat je al gereserveerd moet hebben voordat het beest geboren is
Ik mag dinsdag mijn bestelling bij de hoeve gaan afhalen. Heb sowizo wat gewoon vlees voor in de pan besteld, maar voor de BBQ dan enkele Tomahawks, dikke entrecote en shortribs. Zelf ben ik benieuwd naar het resultaat omdat het witblauw is, maar natuurlijk ook omwille mijn nieuwe manier van BBQ'en
Mensen die meer kennis hebben over BBQ en witblauw?
Voor degenen die er nog nooit van gehoord hebben omdat het Belgisch is https://nl.wikipedia.org/wiki/Belgisch_witblauw
Alvast bedankt en sorry voor de vele gekke vragen.