F
Freek
Gast
Eindelijk weekend dus tijd voor een nieuwe sessie < Naast nieuwe ribs heb ik ook een mooie varkensschouder en wat andere stukjes vlees in huis gehaald.
Het linkse stuk heb ik gekocht als T-bone en het rechtse als cote a l?os, hoewel volgens mij eerder de rechtse de T-bone is, maar dan zonder filet en het linkse is wat mij betreft mistery meat, het ziet er in ieder geval niet uit als de cote a l?os die ik al gehad heb.
Beiden zijn wel mooie dikke stukken, perfect om een reverse sear te proberen. Ik verwacht niet veel van de kwaliteit van het vlees, maar wil vooral oefenen op techniek.
Het eitje heb ik ook helemaal gereinigd, de vuurkorf en cirkel goed geplaatst en een lading nieuwe houtskool met extra grote stukken gehaald. Sommige n?t iets te groot
Ook aan thermometers is er deze keer geen gebrek.
Maar goed, de ribs!
Deze keer bij de slager verse ribs gehaald en deze middag reeds in de rub gezet. Ik heb gekozen voor een Kansas City dry rub en hem er deze keer goed ingewreven.
Ik ga ze toch maar 3 uurtjes op 130 graden proberen zonder folie. Ik heb appelcider in huis gehaald, om dan te beseffen dat ik geen spray bottle heb Er wat over sprenkelen lukt waarschijnlijk niet, maar kan ik eventueel een bakje met wat cider in het ei plaatsen?
Intussen staat de dome temperatuur op 130 en de grill temperatuur op 115, start! Ik vind het wat vreemd dat er zoveel verschil op de temperatuur zit, maar waarschijnlijk zijn de grill en platesetter nog niet helemaal opgewarmd.
Het linkse stuk heb ik gekocht als T-bone en het rechtse als cote a l?os, hoewel volgens mij eerder de rechtse de T-bone is, maar dan zonder filet en het linkse is wat mij betreft mistery meat, het ziet er in ieder geval niet uit als de cote a l?os die ik al gehad heb.
Beiden zijn wel mooie dikke stukken, perfect om een reverse sear te proberen. Ik verwacht niet veel van de kwaliteit van het vlees, maar wil vooral oefenen op techniek.
Het eitje heb ik ook helemaal gereinigd, de vuurkorf en cirkel goed geplaatst en een lading nieuwe houtskool met extra grote stukken gehaald. Sommige n?t iets te groot
Ook aan thermometers is er deze keer geen gebrek.
Maar goed, de ribs!
Deze keer bij de slager verse ribs gehaald en deze middag reeds in de rub gezet. Ik heb gekozen voor een Kansas City dry rub en hem er deze keer goed ingewreven.
Ik ga ze toch maar 3 uurtjes op 130 graden proberen zonder folie. Ik heb appelcider in huis gehaald, om dan te beseffen dat ik geen spray bottle heb Er wat over sprenkelen lukt waarschijnlijk niet, maar kan ik eventueel een bakje met wat cider in het ei plaatsen?
Intussen staat de dome temperatuur op 130 en de grill temperatuur op 115, start! Ik vind het wat vreemd dat er zoveel verschil op de temperatuur zit, maar waarschijnlijk zijn de grill en platesetter nog niet helemaal opgewarmd.