- Berichten
- 351
"Vroeger" was het lekkerste gerecht dat mijn moeder maakte met kerst de witlofrolletjes met ham uit de oven. Met een heleboel maïzena saus en een beetje kaas. Herinneringen.
Tegenwoordig maken we thuis vaak een eenvoudiger versie: hele witlof stronkjes in de skillet langzaam op 130 graden voorgaren met wat water en olie, dan, als het water is verdampt, wat canneloni boontjes erbij en kaas erover en langzaam verder laten garen. Perfect herfst of winter gerecht.
Maar witlof is het hele jaar zo'n beetje te krijgen en waarom dan niet nu, dacht ik? Lekker gerookt eendeborstje erbij, van de mini, even nagrillen op de huid en je hebt een maaltje!
Smaakte off-season ook prima!
Groeten van Robert
Tegenwoordig maken we thuis vaak een eenvoudiger versie: hele witlof stronkjes in de skillet langzaam op 130 graden voorgaren met wat water en olie, dan, als het water is verdampt, wat canneloni boontjes erbij en kaas erover en langzaam verder laten garen. Perfect herfst of winter gerecht.
Maar witlof is het hele jaar zo'n beetje te krijgen en waarom dan niet nu, dacht ik? Lekker gerookt eendeborstje erbij, van de mini, even nagrillen op de huid en je hebt een maaltje!
Smaakte off-season ook prima!
Groeten van Robert