BasBQ
Beef en Steak

Winderige Pulled Pork

 

Tommybear1979

Kooltjesharker
Berichten
172
Zojuist de wind getrotseerd en de bbq aangestoken om 6.05u. Vlees is er 6.40u op gegaan.
Met de wind de roostertemperatuur maar extra in de smiezen houden denk ik.
032d60ba66cd9671ea53c710be8015cc.jpg
9baf37d165971d30a268c9a5f6f5398e.jpg
ba071c417ed0b4cc4db067d92661e166.jpg
cdb00748676624d59dbe2ef0a2fd4c08.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
Veel succes, hoop dat je het er droog bij houd. ;)
 
Veel plezier!
 
Veel plezier vandaag en succes met het weer

Verstuurd vanaf mijn LG-K420 met Tapatalk

 
even een tussenstand..
ik wilde het wedstrijd recept van Noskos doen.  Maar had me verrekend 6.40u + 5u is natuurlijk geen 13.40u...oeps..
tijd, tempklein,tempgroot,temprooster
06.45u 6C, 6C, 93C
07.28u x, x, 108C beetje smoren
08.10u 31C, 25C, 114C, beetje smorrn
08.46u 41C, 34C, 106C
09.32u 48C, 41C, 106C
11.04u 54C, 52C, 100C, beetje meer lucht
12.23u 58C, 56C, 117C
13.15u 64C, 62C, 127C, smoren en glaceren

Nu ook gewoon 2uur aanhouden voor de bark en daarna inpakken tot 88C en dan starten met prikken?
bc0e95c5ea3df9c424b9d2c5c226f823.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
Leuk dit lekker vroeg starten, veel succes. De kern temperatuur blijft hangen en kan lang duren voor de weer verder gaat oplopen, zelf pak ik ze in op een kern van 77 en daarna door naar kern 92.
Zelf ook een keer een lange sessie gehad van 14 uur en rond 21:00 pas naar wens en aangegeven te kunnen eten
Zo min mogelijk kijken en vertrouwen op de metingen is best lastig.
 
Zoo... dat was een best lange run. Maar buikje weer gevuld en de rest gaat in de vriezer.
Ps. Iemand tips om ervoor te zorgen dat het aluminiumfolie niet scheurt als je de pp van de bbq haalt?  bij mij scheurde de folie en ging er veel sap verloren en in de bbq.
ee9120a684a44cbed703d7d8fa2bbf1b.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
Lekker hoor.

Voor de folie; (paar) extra laagje(s) of in een bakje
 
Welk merk aluminium folie gebruik je?
Zonde van de sap, had je nog wel genoeg voor een sausje?
Ik gebruik meest de de brede en extra dikke van de Lidl of A.H. en pak dan dubbel in dat gaat (bijna) :D  altijd goed en bij ribben pak ik ze niet te strak in om te voorkomen dat de botjes doorprikken.
Merkte je nog iets van het te laat inpakken?
 
had gewoon goedkope aluminiumfolie.
Qua resulaat qua inpakken geen verschil anders dan dat het langer duurde.


Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
Lekkere run PP gehad zo te zien. Allemaal goed gekomen.
Ik pak de PP met een dikkere variant folie in. Gewoon een laag. Maar gebruik hitte bestendige handschoenen om de stukken er op te legen of af te halen. Tang of spatel steekt snel door de folie heen. Is bij mij tot nu toe altijd goed gegaan.
 
Lekkere PP hier ook dikkere variant van aluminiumfolie  :)
 
Gebruik altijd dubbele laag folie. Door de rub en vleessappen die op het rooster achterblijven wil je folie nog weleens vastplakken. Met een dubbele laag hen je dus geen probleem als dat gebeurt en de buitenste laag scheurt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan