- Berichten
- 12.038
In de VS wordt PP nagenoeg altijd van schouder, de butt of bovenpoot, de picnic, gemaakt. Procureur (neck plate als ik het goed heb onthouden) is daar lastig te krijgen, zoals voor ons een schouder lastiger te vinden is.
Om het een echte KCBS wedstrijd te maken moeten we dus volgens hun regels bbq'en.
Voor mijn eerste PP sessies heb ik een varkenspoot bij de slager besteld, dus toen heb ik een keer een Butt en een Picnic gedaan. Toen kwam ik bij de Makro procureur tegen, kwam qua structuur erg in de buurt van schouder en makkelijk te krijgen. Dus dat ben ik toen als alternatief gaan gebruiken. Past ook helemaal in de BBQ traditie, neem een goedkoop stuk vlees dat eigenlijk niemand wil en maak er iets lekkers mee. Velen procureurs zijn daarna gevolgd hier
Voor kip gebruiken de meeste mensen dijen, al dan niet met bot. Voor de Jack moet je dacht ik donker en licht vlees inleveren, dus dij/poot en borst.
Mocht er behoefte aan zijn dan kan ik weleens (als de eerste hectiek hier over is) in grove lijnen neerzetten hoe e.e.a. gaat en wat de regels zijn.
Om het een echte KCBS wedstrijd te maken moeten we dus volgens hun regels bbq'en.
Voor mijn eerste PP sessies heb ik een varkenspoot bij de slager besteld, dus toen heb ik een keer een Butt en een Picnic gedaan. Toen kwam ik bij de Makro procureur tegen, kwam qua structuur erg in de buurt van schouder en makkelijk te krijgen. Dus dat ben ik toen als alternatief gaan gebruiken. Past ook helemaal in de BBQ traditie, neem een goedkoop stuk vlees dat eigenlijk niemand wil en maak er iets lekkers mee. Velen procureurs zijn daarna gevolgd hier
Voor kip gebruiken de meeste mensen dijen, al dan niet met bot. Voor de Jack moet je dacht ik donker en licht vlees inleveren, dus dij/poot en borst.
Mocht er behoefte aan zijn dan kan ik weleens (als de eerste hectiek hier over is) in grove lijnen neerzetten hoe e.e.a. gaat en wat de regels zijn.