BasBQ
Beef en Steak

Wilde Gans met appel- kastanjevulling van de BBQ

Bert

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.599

Ingredi?nten 4 tot 6 personen
1 wilde gans bereidings klaar
1 middelgrote ui fijngesneden
6 sneetjes getoast volkorenbrood in blokjes
1 stengel selderij fijn gesneden
1 appel in blokjes
200 gram gekookte kastanjes fijn gesneden
2 theel. boter gesmolten
2 theel. salie fijngehakt
2 theel tijm fijngehakt
50 ml. whiskey
1 takje tijm en salie
2 middelgrote wortelen geschild en grof gehakt
2 stengels selderij geschild en grof gehakt
1 kleine ui gepeld en gehalveerd
1 tomaat gevierendeeld
300 gram krieltjes geschild
zout en peper.

BEREIDINGSWIJZE
Zet de bbq klaar voor indirect grillen op 150 graden
Spoel de gans van binnen en buiten met koud water en dep daarna droog.
Bestrooi rondom en van binnen en buiten met peper en zout.
Meng voor de vulling de bovenste ingredi?nten tot en met de whiskey door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Vul hiermee de gans en bind hem goed dicht zodat de vulling er niet uit gaat.
Leg de rest van de ingredi?nten in een vuurvaste schaal en leg de gans hier boven op.

Zet het geheel 2 uur in de bbq op 150 graden.
Daarna het vuur opstoken tot 190 - 200 graden.
Bedruip de gans regelmatig met de sappen gedurende ongeveer 2 uur. Afhankelijk van je smaak het laatste halfuur rookhout toevoegen.
De gans is gaar als het vlees van het bot valt. De bereidingstijd is afhankelijk van de grootte en de leeftijd van de gans.

Laat de gans nu 10 min. rusten en dien hem daarna op met de groenten uit de schaal op smaak gebracht met peper en zout.

Bron vakblad Vers & Vers
 

ReneR

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
2.399
Wild, ik ben er wild van, heerlijk en natuurlijk, beter kan het niet!
 
Bovenaan Onderaan