BasBQ
Beef en Steak

Wild Zwijn Rugfilet

 

Daannij

Kooltjesharker
Berichten
134
Hallo Allemaal,

De kamado's hebben al bijna 3 maand niet meer staan branden. Gelukkig een goede reden: ik heb namelijk eind vorige maand een Speciaalbier winkel geopend! Dit leek me een goede reden om het bbq'en even te laten.

Nu begint het toch wel weer heel erg te kriebelen. Aangezien de familie verplichtingen met kerst van de baan zijn gaat het denk ik 3 avonden BBQ worden. 1e kerstdag eten we samen met onze buren en heb ik zin om eens lekker uit te pakken. De slager bij mij om de hoek adviseerde om een Wild Zwijn Rugfilet te proberen. Klinkt allemaal goed. Zat zelf aan iets van een rode wijnsaus eroverheen te bedenken, maar vroeg me tegelijkertijd af of jullie wellicht nog een gouden recept/tip hebben voor een wild zwijntje?
 
Hou er rekening mee dat het een mager stuk vlees is. Als je dat in z’n geheel bereid kan het snel droog worden. Let daarom goed op de kerntemperatuur. Je zou hem ook kunnen opensnijden en vullen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan