- Berichten
- 555
Nog eens afgesproken met een kameraad, die ik al veel te lang niet meer gezien had.
We hebben er een namiddag spelen met het vuur van gemaakt. Zalig met de zachte temperaturen...
Beiden grote liefhebbers van wild. En de uitdaging van de fotowedstrijd aangegaan: de hertenstoof klaargemaakt rechtstreeks in het kampvuur. Toegegeven, dat is niet even makkelijk om de temperatuur te beheersen. Wat meer "werken".
Maar het is een zalige namiddag geworden met zeer smakelijk resultaat.
Winnen zullen we niet doen met de wedstrijd... We denken te weinig aan foto's maken en getalenteerde fotografen zijn we al helemaal niet.
Maar bedankt RDJ voor de leuke uitdaging!!
- Wij zijn begonnen met toastjes met (gekochte) everzwijnenpaté met uienchutney. Hmmm... overheerlijk. Maar geen foto's...
- Daarna wilde eendenborst gegrild op de kamado. Gekruid met pezo en 5spice. Vergeten af te lakken met hoisin...
Dit getrancheerd tussen een (gekocht) bao bun, met wat opgelegde (azijn,gembersiroop,zout) wortel en komkommer in julienne en sriracha mayonaise.
- Als hoofdgerecht een hertenstoof gemaakt. Eerst het vlees met wat bloem aangebakken in de Dutch oven. Dan de wortel en pastinaak eventjes aangebakken en met honing gelakt. Dan toegevoegd aan de stoof. Een hele fles rode wijn, pezo, kaneelstok, laurier, jeneverbes, peperkoek, mosterd toegevoegd en laten pruttelen.
Een kleine knolselder en een knoflookbol tussen de embers gelegd.
Terwijl in een pan op de kamado wat voorgekookte patatjes gebakken samen met de gepofte look.
De knolselder na een uur in frieten gesneden en wat goede olijfolie en zeezout toegevoegd.
Ook nog wat kastanjepasta uit Frankrijk toegevoegd, maar dat was mijn ding niet...
Moeilijk om een mooie foto van het bord te maken, maar absoluut lekker smakelijk herfstgerecht!! Gelukkig nog een portie in de diepvries.
We hebben er een namiddag spelen met het vuur van gemaakt. Zalig met de zachte temperaturen...
Beiden grote liefhebbers van wild. En de uitdaging van de fotowedstrijd aangegaan: de hertenstoof klaargemaakt rechtstreeks in het kampvuur. Toegegeven, dat is niet even makkelijk om de temperatuur te beheersen. Wat meer "werken".
Maar het is een zalige namiddag geworden met zeer smakelijk resultaat.
Winnen zullen we niet doen met de wedstrijd... We denken te weinig aan foto's maken en getalenteerde fotografen zijn we al helemaal niet.
Maar bedankt RDJ voor de leuke uitdaging!!
- Wij zijn begonnen met toastjes met (gekochte) everzwijnenpaté met uienchutney. Hmmm... overheerlijk. Maar geen foto's...
- Daarna wilde eendenborst gegrild op de kamado. Gekruid met pezo en 5spice. Vergeten af te lakken met hoisin...
Dit getrancheerd tussen een (gekocht) bao bun, met wat opgelegde (azijn,gembersiroop,zout) wortel en komkommer in julienne en sriracha mayonaise.
- Als hoofdgerecht een hertenstoof gemaakt. Eerst het vlees met wat bloem aangebakken in de Dutch oven. Dan de wortel en pastinaak eventjes aangebakken en met honing gelakt. Dan toegevoegd aan de stoof. Een hele fles rode wijn, pezo, kaneelstok, laurier, jeneverbes, peperkoek, mosterd toegevoegd en laten pruttelen.
Een kleine knolselder en een knoflookbol tussen de embers gelegd.
Terwijl in een pan op de kamado wat voorgekookte patatjes gebakken samen met de gepofte look.
De knolselder na een uur in frieten gesneden en wat goede olijfolie en zeezout toegevoegd.
Ook nog wat kastanjepasta uit Frankrijk toegevoegd, maar dat was mijn ding niet...
Moeilijk om een mooie foto van het bord te maken, maar absoluut lekker smakelijk herfstgerecht!! Gelukkig nog een portie in de diepvries.
Laatst bewerkt: