Beef en Steak

Wholepacker op de Basterd Medium

 

Mitchel

Tondelzoeker
Berichten
21
Eindelijk was het dan zover mijn eerste brisket en dan nog proberen deze op de Medium basterd te krijgen. :) 6.2 kilo brisket van Meatlovers niet heel goed dooraderd trouwens.



1000042553.jpg


Het trimmen ging prima heb er in totaal 1.5 kilo aan vlees en vet afgesneden.
Daar heb ik onder andere nog 2 grote burgers van gemaakt:p.
Even grof gehakt in de magimix ging prima.

1000042564.jpg
1000042578.gif
Het vet heb ik ook fijn gedraaid en in de oven beeftallow gemaakt, dat laten afkoelen en geinjecteerd in het vlees.

Het vlees een uurtje laten koelen in de koelkast, daarna flink in de rub gezet en deze 27 uur in de koelkast in laten trekken.

1000042592.jpg

Vrijdag nacht om 12:00 de BBQ aangestoken dubbel indirect.

Om 12:45 ging de Brisket erop met een stukje rookhout onder het vlees paste het net op de Medium basterd. Ik heb 4 stukken hickory en 2 stukken eiken gebruikt.

Ik ben om 01:30 naar bed gegaan en de het vlees heeft 6,5 uur op 110 graden gegaard.


1000042598.jpg

Om 7:15 was het vlees rond de 63 graden. Ik heb 1 keer gesproeid met water en na 2 uur een kern bereikt van 70 graden.

1000042613.jpg


Vlees in gepakt met wat tallow en deze was rond 11:15 op 93 graden niet overal was de Brisket nog zacht dus nog bij 94 graden een soort foilboat gemaakt van de folie en het vlees ongeveer 40 minuten laten uit wazemen om weer een mooie Bark te vormen.

1000042637.jpg


12:45 ik heb het vlees van de BBQ gehaald en af laten koelen tot ongeveer 75 graden.

Ingepakt in folie handdoek en in de koelbox voor iets meer dan 6 uur.

1000042670.jpg
1000042707.jpg
1000042648.jpg

De flat was fantastisch met hier en daar wel een iets harder stuk, maar totaal niet droog fantastisch!:)

De point was abnormaal juicy, daarvan 3 grote bakken burnt ends gemaakt.

We hebben hier met 7 man van gegeten.

Echt fantastisch leuk om te doen en voor herhaling vatbaar.

Voor een eerste Brisket top geslaagd!

1000042556.jpg


1000042558.jpg


1000042583.jpg


1000042598.jpg


1000042611.jpg


1000042615.jpg


1000042613.jpg


1000042637.jpg


1000042670.jpg


1000042638.jpg


1000042641.jpg


1000042707.jpg
 
Mooi werk. Lekker.
 
Lekker hoor! Dat staat ook nog op mijn lijstje😋
 
Dat moet geweldig lekker zijn geweest!! Top gedaan.
 
Dat is een hele mooie Brisket, en een uitgebreide reportage, daar mag je met recht trots op zijn, en om je extra te feliciteren krijg je een welverdiende Koei. Gefeliciteerd!
 
Dat zal gesmaakt hebben. Lust ik ook wel!
 
Jij bent een Held!
 
Wauw!! Dat is wel een nachtje doorhalen waard

Verstuurd vanaf mijn SM-S921B met Tapatalk
 
Gefeliciteerd met je 🐮, ziet er goed uit 😋
 
Ziet er heerlijk uit, ik doe het je niet na
 
Dat is een hele mooie Brisket, en een uitgebreide reportage, daar mag je met recht trots op zijn, en om je extra te feliciteren krijg je een welverdiende Koei. Gefeliciteerd!
Ow wat grappig dank je wel! hoe verdien je de andere stickers?
Ribs en hele kip of zo?
 
Terug
Bovenaan Onderaan