- Berichten
- 21
Eindelijk was het dan zover mijn eerste brisket en dan nog proberen deze op de Medium basterd te krijgen.
6.2 kilo brisket van Meatlovers niet heel goed dooraderd trouwens.
Het trimmen ging prima heb er in totaal 1.5 kilo aan vlees en vet afgesneden.
Daar heb ik onder andere nog 2 grote burgers van gemaakt
.
Even grof gehakt in de magimix ging prima.
Het vet heb ik ook fijn gedraaid en in de oven beeftallow gemaakt, dat laten afkoelen en geinjecteerd in het vlees.
Het vlees een uurtje laten koelen in de koelkast, daarna flink in de rub gezet en deze 27 uur in de koelkast in laten trekken.
Vrijdag nacht om 12:00 de BBQ aangestoken dubbel indirect.
Om 12:45 ging de Brisket erop met een stukje rookhout onder het vlees paste het net op de Medium basterd. Ik heb 4 stukken hickory en 2 stukken eiken gebruikt.
Ik ben om 01:30 naar bed gegaan en de het vlees heeft 6,5 uur op 110 graden gegaard.
Om 7:15 was het vlees rond de 63 graden. Ik heb 1 keer gesproeid met water en na 2 uur een kern bereikt van 70 graden.
Vlees in gepakt met wat tallow en deze was rond 11:15 op 93 graden niet overal was de Brisket nog zacht dus nog bij 94 graden een soort foilboat gemaakt van de folie en het vlees ongeveer 40 minuten laten uit wazemen om weer een mooie Bark te vormen.
12:45 ik heb het vlees van de BBQ gehaald en af laten koelen tot ongeveer 75 graden.
Ingepakt in folie handdoek en in de koelbox voor iets meer dan 6 uur.
De flat was fantastisch met hier en daar wel een iets harder stuk, maar totaal niet droog fantastisch!
De point was abnormaal juicy, daarvan 3 grote bakken burnt ends gemaakt.
We hebben hier met 7 man van gegeten.
Echt fantastisch leuk om te doen en voor herhaling vatbaar.
Voor een eerste Brisket top geslaagd!

Het trimmen ging prima heb er in totaal 1.5 kilo aan vlees en vet afgesneden.
Daar heb ik onder andere nog 2 grote burgers van gemaakt

Even grof gehakt in de magimix ging prima.
Het vlees een uurtje laten koelen in de koelkast, daarna flink in de rub gezet en deze 27 uur in de koelkast in laten trekken.
Vrijdag nacht om 12:00 de BBQ aangestoken dubbel indirect.
Om 12:45 ging de Brisket erop met een stukje rookhout onder het vlees paste het net op de Medium basterd. Ik heb 4 stukken hickory en 2 stukken eiken gebruikt.
Ik ben om 01:30 naar bed gegaan en de het vlees heeft 6,5 uur op 110 graden gegaard.
Om 7:15 was het vlees rond de 63 graden. Ik heb 1 keer gesproeid met water en na 2 uur een kern bereikt van 70 graden.
Vlees in gepakt met wat tallow en deze was rond 11:15 op 93 graden niet overal was de Brisket nog zacht dus nog bij 94 graden een soort foilboat gemaakt van de folie en het vlees ongeveer 40 minuten laten uit wazemen om weer een mooie Bark te vormen.
12:45 ik heb het vlees van de BBQ gehaald en af laten koelen tot ongeveer 75 graden.
Ingepakt in folie handdoek en in de koelbox voor iets meer dan 6 uur.
De flat was fantastisch met hier en daar wel een iets harder stuk, maar totaal niet droog fantastisch!

De point was abnormaal juicy, daarvan 3 grote bakken burnt ends gemaakt.
We hebben hier met 7 man van gegeten.
Echt fantastisch leuk om te doen en voor herhaling vatbaar.
Voor een eerste Brisket top geslaagd!