- Berichten
- 846
Hi Di Ho Bbq Genoten.
Gisteren eindelijk weer eens de hele dag tijd gehad om lekker te Bbqen voor vrienden.
Op vrijdag een mooi stukje briskit uit de koeling gepakt en die een beetje bij getrimd om vervolgens te injecteren met de injectie vloeistof volgens recept van Ewald, om er vervolgens een beetje olie op de Briskit te doen en die dan ingesmeerd met een koffierub ( dat rook nu al lekker ) dat mocht nu een nachtje in de koeling liggen.
En toen kon lekker in de vroegen morgen het feestje beginnen. De bbq om half 9 aangestoken en de briskit gelijk erop gelegd met wat blokjes eik.
Nu de klep dich en 5 tot 6 uurtjes wachten ( heb deze keer als leidraad het recept van NosKos gevolgd ) de briskit elke keer gesprayd als die droog begon te worden.
Ondertussen de ketel opgestookt en daar volgens recept van NasQ de aardappels gerookt op kersenhout voor de aardappelsalade.Toen die gerookt en klaar waren de gerookte aardappelsalade gemaakt. Damn… was dat lekker !!
Ondertussen waren al wat vrienden gearriveerd en werd het tijd voor een lekker speciaal biertje.
Ik had in de ochtend ook al de kippelingen voor bereid naar recept van Barbeknoei ( mijn dank daar voor )
Die konden nu mooi als snack op de bbq ( Ben helaas vergeten een foto te maken van de kippelingen op de bbq maar het resultaat was erg jummie
Ondertussen lag de briskit al kleine 4 uur op de bbq.
Na 5,5 uur heb ik de bark gecheckt en vond het wel goed zo en heb hem toen van de bbq gehaald en ingepakt terug gelegd.
Foto van ingepakt vlees met thermometer heb ik niet gemaakt ( vond dat vrij zinloos )
Na nog eens 4 uur tikte die de 93 c aan maar voelde dat die nog niet gaar was, bij 95 c heb ik nog eens geprikt en dat voelde beter aan. Vervolgens heb ik het vlees laten uitdampen en er nieuwe folie omheen gedaan en omdat het nog te vroeg was om te eten heb ik hem ingepakt en in een handdoek gewikkeld in een thermobox gelegd waar die vervolgens 2 uur heeft ingezeten.
En toen was het eindelijk zover. We konden de briskit uit de thermobox halen en aansnijden.
Wat een feestje was dat !
Een mooie rookring had zich gevormd en het was super sappig en lekker
Vervolgens heb ik de bordjes opgemaakt en hebben we heerlijk Briskit gehad met gerookte aardappelsalade, friet en 1000 eilanden dressing ( die saus past toch werklijk bij elk stukje vlees )
Van de point heb ik vervolgens Burnt Ends gemaakt.
Ik heb nog er nog wat roomboter en bruine suiker bij gedaan en dat terug op de bbq gezet en toen bbq saus erbij gedaan( wat een feestje is dat toch. Smerig lekkere Burnt Ends waren het
Al met al een zeer geslaagde zaterdag
Bedankt voor het lezen Bbq -Genoten van mijn Briskit Avontuur.
Gisteren eindelijk weer eens de hele dag tijd gehad om lekker te Bbqen voor vrienden.
Op vrijdag een mooi stukje briskit uit de koeling gepakt en die een beetje bij getrimd om vervolgens te injecteren met de injectie vloeistof volgens recept van Ewald, om er vervolgens een beetje olie op de Briskit te doen en die dan ingesmeerd met een koffierub ( dat rook nu al lekker ) dat mocht nu een nachtje in de koeling liggen.
En toen kon lekker in de vroegen morgen het feestje beginnen. De bbq om half 9 aangestoken en de briskit gelijk erop gelegd met wat blokjes eik.
Nu de klep dich en 5 tot 6 uurtjes wachten ( heb deze keer als leidraad het recept van NosKos gevolgd ) de briskit elke keer gesprayd als die droog begon te worden.
Ondertussen de ketel opgestookt en daar volgens recept van NasQ de aardappels gerookt op kersenhout voor de aardappelsalade.Toen die gerookt en klaar waren de gerookte aardappelsalade gemaakt. Damn… was dat lekker !!
Ondertussen waren al wat vrienden gearriveerd en werd het tijd voor een lekker speciaal biertje.
Ik had in de ochtend ook al de kippelingen voor bereid naar recept van Barbeknoei ( mijn dank daar voor )
Die konden nu mooi als snack op de bbq ( Ben helaas vergeten een foto te maken van de kippelingen op de bbq maar het resultaat was erg jummie
Ondertussen lag de briskit al kleine 4 uur op de bbq.
Na 5,5 uur heb ik de bark gecheckt en vond het wel goed zo en heb hem toen van de bbq gehaald en ingepakt terug gelegd.
Foto van ingepakt vlees met thermometer heb ik niet gemaakt ( vond dat vrij zinloos )
Na nog eens 4 uur tikte die de 93 c aan maar voelde dat die nog niet gaar was, bij 95 c heb ik nog eens geprikt en dat voelde beter aan. Vervolgens heb ik het vlees laten uitdampen en er nieuwe folie omheen gedaan en omdat het nog te vroeg was om te eten heb ik hem ingepakt en in een handdoek gewikkeld in een thermobox gelegd waar die vervolgens 2 uur heeft ingezeten.
En toen was het eindelijk zover. We konden de briskit uit de thermobox halen en aansnijden.
Wat een feestje was dat !
Een mooie rookring had zich gevormd en het was super sappig en lekker
Vervolgens heb ik de bordjes opgemaakt en hebben we heerlijk Briskit gehad met gerookte aardappelsalade, friet en 1000 eilanden dressing ( die saus past toch werklijk bij elk stukje vlees )
Van de point heb ik vervolgens Burnt Ends gemaakt.
Ik heb nog er nog wat roomboter en bruine suiker bij gedaan en dat terug op de bbq gezet en toen bbq saus erbij gedaan( wat een feestje is dat toch. Smerig lekkere Burnt Ends waren het
Al met al een zeer geslaagde zaterdag
Bedankt voor het lezen Bbq -Genoten van mijn Briskit Avontuur.
Laatst bewerkt: