Beef en Steak

Whole Packer Briskit And More From the Bbq

 
 
 
 
 

Sticky Fingers

Pitmaster
Berichten
846
Hi Di Ho Bbq Genoten.

Gisteren eindelijk weer eens de hele dag tijd gehad om lekker te Bbqen voor vrienden.

665ACC24-B380-4826-8933-4CA76CEFFDF9.jpeg
DC890477-01D3-4134-8E34-97FE267E00FE.jpeg

Op vrijdag een mooi stukje briskit uit de koeling gepakt en die een beetje bij getrimd om vervolgens te injecteren met de injectie vloeistof volgens recept van Ewald, om er vervolgens een beetje olie op de Briskit te doen en die dan ingesmeerd met een koffierub ( dat rook nu al lekker 😋 ) dat mocht nu een nachtje in de koeling liggen.
76EF1649-CDD5-4FCC-826D-B35DF7B383DB.jpeg
E1B73921-0AD6-47C4-B6D5-38316E1DECD6.jpeg


En toen kon lekker in de vroegen morgen het feestje beginnen. De bbq om half 9 aangestoken en de briskit gelijk erop gelegd met wat blokjes eik.

068796C2-F0B6-4C08-BBF6-080B6D6DDC6E.jpeg

Nu de klep dich en 5 tot 6 uurtjes wachten ( heb deze keer als leidraad het recept van NosKos gevolgd ) de briskit elke keer gesprayd als die droog begon te worden.

Ondertussen de ketel opgestookt en daar volgens recept van NasQ de aardappels gerookt op kersenhout voor de aardappelsalade.Toen die gerookt en klaar waren de gerookte aardappelsalade gemaakt. Damn… was dat lekker !!

54C72DB4-969F-49D0-AB2C-47C05150C611.jpeg
7AB1316C-6DDE-45BD-9E7A-8B1EB4E4A310.jpeg


Ondertussen waren al wat vrienden gearriveerd en werd het tijd voor een lekker speciaal biertje.
C0F3C1E6-32AB-4893-BA61-2FDDBF5FB6C0.jpeg


Ik had in de ochtend ook al de kippelingen voor bereid naar recept van Barbeknoei ( mijn dank daar voor )

BDEF3DE1-71D4-48B7-887C-D6E5CD18D724.jpeg
63E08284-DDEF-4420-9EB3-E595347B3BB7.jpeg
06833CF5-AD5D-4054-AE4C-060642FB06B1.jpeg
49D5318D-D487-46BB-AE6D-805A8250B611.jpeg

Die konden nu mooi als snack op de bbq ( Ben helaas vergeten een foto te maken van de kippelingen op de bbq maar het resultaat was erg jummie

E16AED5B-DC8C-483D-8315-6F81C3C7E660.jpeg


1B6E61E6-4E9E-4E46-B9ED-788B3EC9B611.jpeg


Ondertussen lag de briskit al kleine 4 uur op de bbq.

A94037E3-61F3-44A8-976E-3E874CA6DAD5.jpeg


Na 5,5 uur heb ik de bark gecheckt en vond het wel goed zo en heb hem toen van de bbq gehaald en ingepakt terug gelegd.

AF3D1960-D0FE-4C4E-9C94-315B114A9336.jpeg

Foto van ingepakt vlees met thermometer heb ik niet gemaakt ( vond dat vrij zinloos 😅 )

Na nog eens 4 uur tikte die de 93 c aan maar voelde dat die nog niet gaar was, bij 95 c heb ik nog eens geprikt en dat voelde beter aan. Vervolgens heb ik het vlees laten uitdampen en er nieuwe folie omheen gedaan en omdat het nog te vroeg was om te eten heb ik hem ingepakt en in een handdoek gewikkeld in een thermobox gelegd waar die vervolgens 2 uur heeft ingezeten.

En toen was het eindelijk zover. We konden de briskit uit de thermobox halen en aansnijden.

Wat een feestje was dat !

66D7EF7A-8FD6-4824-A67C-340236BBF88A.jpeg




B82B2EE4-849C-4D96-879D-3A2CFDC016C7.jpeg
D4143705-4D02-434F-B82A-D34C7933C94B.jpeg

Een mooie rookring had zich gevormd en het was super sappig en lekker 😍😋

Vervolgens heb ik de bordjes opgemaakt en hebben we heerlijk Briskit gehad met gerookte aardappelsalade, friet en 1000 eilanden dressing ( die saus past toch werklijk bij elk stukje vlees 🤣)

07AA388B-AC5E-408B-9908-0E37C00AF003.jpeg


Van de point heb ik vervolgens Burnt Ends gemaakt.

Ik heb nog er nog wat roomboter en bruine suiker bij gedaan en dat terug op de bbq gezet en toen bbq saus erbij gedaan( wat een feestje is dat toch. Smerig lekkere Burnt Ends waren het 😋
1BE80DEB-921D-4103-8CF4-54580ACFFED9.jpeg
DBD79485-07BF-44FA-977F-570B8A9945E4.jpeg
3643F855-C910-48A1-8A8C-B8ACE85A2D00.jpeg


Al met al een zeer geslaagde zaterdag 😋

Bedankt voor het lezen Bbq -Genoten van mijn Briskit Avontuur.
 
Laatst bewerkt:
Wat een heerlijk verslag. Hier ga ik wat dingen van ‘lenen’ 😉 Is elk recept prima voor de dressing of heb jij een specifiek recept?
 
Wat een heerlijk verslag. Hier ga ik wat dingen van ‘lenen’ 😉 Is elk recept prima voor de dressing of heb jij een specifiek recept?

Dankjewel Beun!

Ik neem aan dat je met “ De Dressing “ dat je de dressing van de gerookte aardappelsalade bedoeld ?

Deze Gerookte aardappelsalade komt van Nasq en het hele recept stap voor stap kun je bij hem op de website vinden ( https://www.nasqbbq.nl/gerookte-aardappelsalade/?utm_content=cmp-true )

Ik zelf had het ook nog nooit gemaakt tot gisteren en vond het mega lekker.
 
Heeerlijk zeg!
 
Dankjewel Beun!

Ik neem aan dat je met “ De Dressing “ dat je de dressing van de gerookte aardappelsalade bedoeld ?

Deze Gerookte aardappelsalade komt van Nasq en het hele recept stap voor stap kun je bij hem op de website vinden ( https://www.nasqbbq.nl/gerookte-aardappelsalade/?utm_content=cmp-true )

Ik zelf had het ook nog nooit gemaakt tot gisteren en vond het mega lekker.
Ik bedoel de 1000 eiland dressing. Maar deze aardappelsalade wil ik ook nog een keer maken.
 
Ik bedoel de 1000 eiland dressing. Maar deze aardappelsalade wil ik ook nog een keer maken.
Die 1000 eilanden dressing komt van forum lid Dominique herself Ik ben daar echt helemaal fan van. Het recept staat in dit draaide ( https://www.bbqgenootschap.nl/threads/pastrami-we-zijn-onderweg.20056/page-5 ) ik heb toen voor de eerste keer pastrami gemaakt volgens het recept van Jet en die Dressing / Saus stond in draadje van Sander72, je moet wel echt zelf de mayonaise maken ( ik doe dat met de staafmixer methode “ https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/mayonaise-maken/ “ dan heb je binnen 1 min homemade mayonaise 😋
 
Laatst bewerkt:
Die 1000 eilanden dressing komt van forum lid Dominique him self. Ik ben daar echt helemaal fan van. Het recept staat in dit draaide ( https://www.bbqgenootschap.nl/threads/pastrami-we-zijn-onderweg.20056/page-5 ) ik heb toen voor de eerste keer pastrami gemaakt volgens het recept van Jet en die Dressing / Saus stond in draadje van Sander72, je moet wel echt zelf de mayonaise maken ( ik doe dat met de staafmixer methode “ https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/mayonaise-maken/ “ dan heb je binnen 1 min homemade mayonaise 😋
Dankjewel!
 
Geweldig... Behalve die Burnt ends (niet mijn ding het lekkerste gedeelte zo te behandelen 😂).... Super dag zo.... Who cares it's raining outside
 
Geweldig... Behalve die Burnt ends (niet mijn ding het lekkerste gedeelte zo te behandelen 😂).... Super dag zo.... Who cares it's raining outside
Ik geef je helemaal gelijk! Ik wilde voor de 🐮 badge gaan, al weet ik niet aan welke criteria je daar aan moet voor voldoen ? Dacht dat je dan ook van een whole Packer Briskit bunt ends moest maken ? Al met al waren ze binnen een mum van tijd op 🤣
 
Laatst bewerkt:
Zoooo, dat ziet er goed uit!

Mooi gelukt en netjes gedaan.
 
Terug
Bovenaan Onderaan