Ik heb van alles in huis gehaald om ze allemaal uit te proberen. Wel zakje voor zakje dus het duurt eventjes voordat ik ze allemaal gehad hebt.
Brammers is prima, neutrale geur (wel tegenstrijdig wat ik van anderen leest), snel aan te maken, redelijke duur, asverbruik redelijk, hergebruik houtskool redelijk (houdt veel kleine stukjes over). Het nadeel is dat de houtskool relatief snel reageert op het moment dat je deksel van je Q opent. Het gaat harder branden en bij hoge temperaturen vrij direct vlammen. Dit is niet vreemd aangezien je al vrij snel aan kunt maken.
Cocosbriketten ik heb nog niet zo veel ervaring mee (1x toegepast). Het viel me wel op dat de temperatuur en branding constanter is dan bij houtskool. Ik heb ooit een keer gelezen dat je de briketten niet meer kunt hergebruiken, dit vind ik vreemd aangezien ik nog stukken briketten overhield na het afsluiten van de sessie.
Houtskool van de Boerenbond, niet doen! Tenzij je van gruis houdt en van gemene vlammen die uit de onderste luchtrooster komt(methaangassen???). Ook geeft het soms een gruis smaakje af op je voedsel dit hoeft niet altijd negatief te zijn, beetje afhankelijk wat je bereidt. Positieve is wel een langere brandduur dan Brammers.