Beef en Steak

Weber Original Kettle Premium

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Luckymentrix
  • Startdatum Startdatum
L

Luckymentrix

Gast
Goedenavond allemaal,

Sinds twee dagen ben ik de bezitter van een Weber Orignal Kettle Premium. Via marktplaats had ik gedacht een Weber Master Touch gekocht te hebben maar nadat ik hem al thuis had kwam ik erachter dat het een Kettle Premium was. Als beginnende BBQ?er had ik niet zoveel verstand van de verschillen. Inmiddels weet ik elk detail want het was een beste discussie met de verkoper!

Uiteindelijk wat geld terug gekregen aangezien hij hem verkocht als een Master Touch maar dit niet zo was. Nu heeft de oude eigenaar bijna alle accessoires die het verschil maken tussen de master en de Premium los bijgekocht: de brikettenhouders, gereedschapshouder en dekselhouder. Daarnaast zit er ook een handig tafeltje en hoes bij. Gister nog de warmhoudijzers gekocht en daarmee moet de set wel compleet zijn dacht ik zo!

Gister in de stromende regen de BBQ getest en een heerlijke burger volgens het bemelburger recept. Hij doet het dus goed. Ik kwam er toen wel achter dat de deksel niet goed sluit door de accessoires welke eraan hangen. Hier dan ook het verschil met de master touch. Deze heeft alles aan de zijkant vast zitten terwijl de losse accesoires nu over de rand liggen. Hiermee sluit de deksel niet goed meer. Dit is niet handig aangezien ik wil experimenteren met het low and slow. Een gapend gat / niet sluitende deksel is dan niet handig. Een voorbeeld van de dekselhouder met de klopjes is hier te zien: https://goo.gl/images/4J69v3. De overige accesoires hebben dezelfde klipjes.

Mijn idee was om de losse accesoires dan ook vast te maken aan de zijkant. Nu is mijn vraag: hoe is dat het beste te realiseren. Een gaatje in de BBQ is gauw gemaakt maar hoe kunnen we het beste de accesoires bevestigen? Hebben jullie tips? Ik dacht eraan om het lipje plat te slaan en ook te doorboren. Vervolgens iets door de twee gaten en dan is het vast. Maar hoe kan ik die het beste vast maken. Met een nagelpomptang? Of met RVS moeren en bouten? Hoe zorgen we daarnaast dat het ook luchtdicht is? Of komt dat met zulke kleine gaten minder nauw wanneer ik ze zo klein mogelijk maak?

Hoor graag van jullie (de kenners) hoe jullie erover denken.
 
Dekselhouder heb ik heel snel weggedaan. Kan mijn deksel aan de weber hangen met het haakje aan de binnenkant.

Gereedschaphouders ook niet nodig. Tang leg ik op tafel. Verder gebruik ik voor burgers een spatel die ook op tafel kan liggen.
 
Ik zou het gewoon aan de originele haakjes laten hangen, zeker niet boren in de ketel. Het emaille is erg hard en voor je het weet springen de stukken eraf..
Een beetje lekken onder het deksel is niet erg, en zal nauwelijks tot geen invloed hebben op de temperatuur in de bbq.

Noskos +1
 
Ik zou hier ook niet te erg mee inzitten, gewoon genoeg gebruiken en dan gaan de lekker wel afgedicht worden door roet enzo.
 
Er is van Weber ook zo'n op het eerste gezicht handige gereedschap houder, da's ook zo'n onding.
Eenmaal geplaatst lekt het deksel aan alle kanten (bij mij althans) , lag al heel snel in de Kliko. :(
Voor het toch nodige gereedschap ook een tafeltje.
Noskos + 1.
 
Hier ook geen "handige"  hulpjes aan de rand.
Gewoon aan de haken van het handvat, of op het tafeltje ernaast
 
Zou de haken niet vast maken aan de bbq. Hij zal niet heel veel lucht lekken.
Denk dat je door het venilatiegat boven wat extra te knijpen er ook wel komt.
Eerst maar eens een low and slow sessie doen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan