Hallo allemaal,
Ik ben nieuw hier op het forum en heb mij zojuist al voorgesteld in het hiervoor bestemde forum onderdeel.
Sinds vorig jaar ben ik het bezit van een Weber Master Touch Premium (scharnier, met charcoal ring en diffuser plate). Afgelopen weekend wilde ik voor de eerste keer 'low n slow' burnt ends gaan maken op de Weber, mijn pva:
Tot dusver ging het goed. Na een 20 tal minuten begon de temperatuur echter als een malle op te lopen naar de 140, 150, 160 en 170 graden. Het maakte eigenlijk niet uit hoe dicht ik de boel draaide hij bleef gewoon verwarmen. Mijn vermoeden is dat ik teveel kolen in de kolenring heb gedaan en dat er op een bepaald moment teveel kolen aan zijn gegaan. Het resultaat was dat ik een mooi stukje vlees had verpest
Zojuist heb ik opnieuw een poging gedaan (alleen nu zonder vlees). Dit keer heb ik echter een "snake" gemaakt om mijn kolenring heen (dus aan de buitenkant) en de binnenkant van mijn kolenring leeg gelaten (wel met diffuser plate erop). De BBQ staat nu sinds half 7 aan en heeft de eerste 60 a 80 min opgebouwd naar +- 80 a 85 graden (bovenste en onderste vents geheel open en incl. een bakje met kokend water). Ik heb 30 a 40 min geleden het bakje met water eronder vandaan gehaald en de temperatuur hangt nu op 110 graden, een mooie temperatuur voor low n slow dacht ik.
Wat heb ik de eerste keer fout gedaan met de minion? Doe ik het nu de tweede keer wel goed met de snake?
Feedback van jullie kant wordt zeer gewaardeerd!
dank!
Update 22:35 temp staat nu op 137.
Ik ben nieuw hier op het forum en heb mij zojuist al voorgesteld in het hiervoor bestemde forum onderdeel.
Sinds vorig jaar ben ik het bezit van een Weber Master Touch Premium (scharnier, met charcoal ring en diffuser plate). Afgelopen weekend wilde ik voor de eerste keer 'low n slow' burnt ends gaan maken op de Weber, mijn pva:
- 1800 gram Livar buikspek zonder zwoerd netjes in stukjes gesneden en met een rub ingesmeerd.
- Mijn charcoal ring gevuld met kokosbriketten van het merk Fire-Up.
- Daartussen 2 stukjes rookhout gelegd.
- Een tweetal Weber natural lighter cubes aangestoken en in de midden van de gevulde charcoal ring gelegd.
- Diffuser plate erop, grill rooster erop (incl. temp meter op het rooster).
- Bakje gevuld met kokend water en op het rooster geplaatst.
- Bovenste rooster geheel open en de onderste op de rookstand.
- Bij 100 graden heb ik vervolgens de buikspek erop geplaatst.
Tot dusver ging het goed. Na een 20 tal minuten begon de temperatuur echter als een malle op te lopen naar de 140, 150, 160 en 170 graden. Het maakte eigenlijk niet uit hoe dicht ik de boel draaide hij bleef gewoon verwarmen. Mijn vermoeden is dat ik teveel kolen in de kolenring heb gedaan en dat er op een bepaald moment teveel kolen aan zijn gegaan. Het resultaat was dat ik een mooi stukje vlees had verpest

Zojuist heb ik opnieuw een poging gedaan (alleen nu zonder vlees). Dit keer heb ik echter een "snake" gemaakt om mijn kolenring heen (dus aan de buitenkant) en de binnenkant van mijn kolenring leeg gelaten (wel met diffuser plate erop). De BBQ staat nu sinds half 7 aan en heeft de eerste 60 a 80 min opgebouwd naar +- 80 a 85 graden (bovenste en onderste vents geheel open en incl. een bakje met kokend water). Ik heb 30 a 40 min geleden het bakje met water eronder vandaan gehaald en de temperatuur hangt nu op 110 graden, een mooie temperatuur voor low n slow dacht ik.
Wat heb ik de eerste keer fout gedaan met de minion? Doe ik het nu de tweede keer wel goed met de snake?
Feedback van jullie kant wordt zeer gewaardeerd!
dank!
Update 22:35 temp staat nu op 137.
Laatst bewerkt: