BasBQ
Beef en Steak

Weber 57 firebox!

LOMPE laars

Gemarineerd
Berichten
1.337
Vanwege de aanschaf van het rode monster was ik op diverse Weber fora aan t struinen. Daar zag ik een firebox voor de Weber. Ik las zeer veel positieve reviews. Gezien veel wind hier achter t huis. Leek het mij de moeite waard om deze eens uitgebreid te gaan testen.

Dat gaat in dit topic gebeuren. Voor nu snel paar punten.

+ zeer degelijk verpakt
+ gewicht was lichter dan verwacht

- Wennen🤣

Praktijk zal eea gaan uitwijzen.

20240310_141451.jpg


Gekregen pizzasteen past erin

20240310_160759.jpg
 
Laatst bewerkt:
Top uitbreiding, zal zeker helpen in het stabiel houden van de temperatuur 👍🏻.
 
Voor de eerste sessie kippendijensaté.
Daarnaast voor het eerst in mijn leven gebruikt gemaakt van een kolenbakje. Heb 1 bakje volgegooid met 85% kokosbriketten van Welkoop en klein beetje houtskool. Twee stukjes pruimenhout om te roken.

Schuif onderin gelijk wat meer open tov zonder firebox. Nu kwartiertje verder, perfecte constante temperatuur 100-120 graden. Merk al direct veel meer stabiliteit tov zonder schalen.

De ketel onderin, met 1 bakje kolen, is merkbaar kouder. Kan mijn hand erop houden. Voorheen gebruikte ik mijn hand om zones te bepalen waar warm en waar koud.

20240310_170257.jpg


20240310_170223.jpg


20240310_170211.jpg


20240310_165400.jpg


20240310_165105.jpg
 
Mooie combi, prachtige kleur!
 
Lekker bezig Chef! 😋

Ik blijf het een prachtige kleur vinden voor een weber.

Op nao de PP💪🏻
 
Ziet er goed uit.
Mooi experiment met die firebox.
 
Ziet er goed uit! Waar heb je het setje gekocht?
 
Weber via marktplaats & firebox via Amazone.de

Kan je deze via België hierheen krijgen scheelt dat 40,- euro.
 
Wat een mooi bordje zeg, zalig!
 
Voor diegene welke een stand alone weber 57 hebben en veel heen en weer rijden hiermee is het wel opletten geblazen. Doordat er boven meer gewicht zit, kantelt deze erg snel!
 
Leuk ding wel. Hoeveel werkruimte hou je effectief over? Oftewel, wat is de diameter van de deflector, zonder de pootjes? Voor indirect wil je natuurlijk de ruimte boven de openingen niet gebruiken.
 
Wauw, nog nooit eerder gezien. Ik ga je volgen!
 
Valt wel mee qua prijs ook. heb je voor 100e extra (een deel van) de voordelen van een keramisch ei, ga ik toch ook eens naar kijken!
 
Vandaag de firebox eens echt getest. Beetje Marabu en wat kokosbriketten beide van de Welkoop in de dome. Waarom beide, de kokosbriketten waren al wat oud. Gebruik de Marabu meer. Prima sessie gehad welke mooi stabiel bleef. Helaas door wifi storing geen grafiek van temp. Maar neem van mij aan stuk stabieler zo.

Deksel temperatuur gaf 105 graden aan, terwijl rooster temperatuur 144 graden was. Goed om te weten.

Nadeel blijft bij stand alinea het gewicht van firebox icm stabiliteit poten en vervoeren. Project rode weber gaat dit meenemen voor in de toekomst.

Tevens zouden halve manen ideaal zijn qua handeling tov 1 plaat.

Voordeel, ben geen patat man, maar met een Black Angus ribje voor erbij, hoor je mij niet klagen 😉😋

20240401_173410.jpg


20240401_173106.jpg


20240401_164505.jpg


20240401_162039.jpg


20240401_132553.jpg


20240331_200640.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan