Beef en Steak

Wat te doen met een varkensfilet Braadstuk?

  • Onderwerp starter Onderwerp starter ArjanC
  • Startdatum Startdatum
A

ArjanC

Gast
Heren, ik heb vorige week met de beef and steak prijsvraag een stuk varkensfilet braadstuk gewonnen!
Helemaal geweldig! maar, ik heb geen idee hoe ik dit lekker kan bereiden :(

Hij komt morgen als het goed is binnen en omdat het dit weekend best aardig weer wordt wil ik hem op de BBQ gaan bereiden...

Iemand een goed recept voor een varkensfilet braadstuk?
 
Pffft dat is een goede, anderhalf, twee uur schat ik zo, zou ook nog iets langer kunnen zijn.
 
Kijk even hier: zoek onder bereidingen naar livar rack.
Ik zelf heb het gelardeerd met spek en dan 4 uur op bbq Indirect 90 graden tot een kern van 65, dan nog even laten rusten ,spek in stukjes hakken en dan door de salade.

http://www.livar.nl/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=36
 
Bedankt voor de recepten en hints!

Het zou dit weekend gaan gebeuren maar door een foutje bij beef en steak is hij gisteren niet bezorgd, wordt volgende week :)

Het weer zit toch niet mee dit weekend dus maakt niet uit :)
 
Ik weet niet waar je woont, maar het wordt prima bqq weer hoor.
Bij mij gaat morgen de fik erin :)
 
idd prima BBQ weer dit weekend!
bij mij gaat de Q vanavond al aan :)

Zelf nog geen varkenracks gemaakt...
Recepten die hier voorbij komen zien er wel erg lekker uit.
Suc6 met kiezen en maken volgend weekend!

 
Donderdag is hij eindelijk binnengekomen :)
1250gr varkensfilet..
2012-10-27%252014.15.48%2520%25281%2529.jpg


Gisteren de basis rub van noskos gemaakt, met als enige toevoeging een theelepel chilipoeder..
2012-10-27%252014.15.40.jpg


Alles door elkaar gemengd, vlees uit de verpakking, mosterd erbij...
2012-10-27%252014.21.11%2520%25281%2529.jpg


resultaat
2012-10-27%252014.26.40%2520%25281%2529.jpg


Hij ligt sinds gisterenmiddag in de folie in de koelkast, vanmiddag de OTG57 aansteken :)

Zoals hier staat : http://www.bbq-nl.com/2012/02/chipotle-brined-pork-roast.html wil ik hem gaan bereiden, zo'n twee uur op 175 C. met een maximale kern temperatuur van 60 graden.. ben enorm benieuwd!
 
Ik zie geen foto's?
 
Foto's gefixxed .. :( forum software kan niet echt met dropbox links om gaan :'(
omgezet naar picasso... nu werkt het wel :D
 
Yep! Ik zie ze! Mooi stuk vlees zeg, lekker met een rand vet erop, dat gaat vast goed komen?
 
Nou, in ??n woord.. geweldig!!
dat zo'n stuk vlees zo lekker kan zijn!

we hebben er met drie volwassenen en twee kleintjes van gegeten en hij is helemaal op!

2012-10-28%25252015_08_50.jpg

Let's go!

2012-10-28%25252015_15_25.jpg

Lekker wat rookhout op de kooltjes...

2012-10-28%25252015_16_56.jpg

Ssssssssmokingg.... ;)

2012-10-28%25252015_54_14.jpg

Na een uurtje was hij ongeveer 35 graden, gaat iets sneller dan 2 uur.
Krijg de bbq ook niet lager dan 180graden, iets teveel kooltjes..

2012-10-28%25252016_41_13.jpg

Na 1,5 uur en 60 graden was hij klaar, de kruiden waren geweldig!
het spek had misschien nog iets krokanter gemogen maar het mocht de pret niet drukken :)


Beef en Steak bedankt!!
 
Jawel! Dat ziet er uit als iets wat erg lekker was :)
 
doe mij maar een portie  :)
 
Ziet er heerlijk uit.

Krijg de bbq ook niet lager dan 180graden, iets teveel kooltjes..
Ik zou daar aangestoken achter zetten ;). Als je wat lager wilt op een OTG moet je maar een paar kooltjes aansteken (6-10) en het helpt ook om schildjes van alu folie te vouwen tussen je vlees en je kooltjes. Ik heb dit op dit forum opgestoken, dus wellicht iets om te proberen bij je volgende low and slow sessie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan