BasBQ
Beef en Steak

Wat is wijsheid om.mee te beginnen

Arjan_

Tondelzoeker
Berichten
20
Nu lees.ik al even hier mee.

Wat is een mooie bbq om aan te schaffen.

Mag graag een stukje vlees eten en gezellig met het gezin en vrienden het gebruikelijke vlees verbranden.


Maar nu interesseert het low and slow me steeds meer. En wil daar wat mee gaan doen. Maar wat is nu een goeie alrounder om aan te schaffen.


Heb me oog laten vallen voor een weber master touch. Maar daar zijn ook weer verschillende varianten van. En zie onder tussen door de bomen het bos niet meer.

Hoop van jullie te horen
 
Ik ben bang dat een kant en klaar passend antwoord je op deze vraag niet 1,2,3 zal vinden, sorry.
Een paar factoren die meespelen hierin zijn:
Budget
Gezinsgrootte
Hoe vaak wil je gaan bbq-en
Wat wil je gaan doen (low and slow, roken, high and fast bijvoorbeeld)
Waar komt de bbq te staan
Hoe ervaren ben je

Als je een beginnende bbq-er bent met een gemiddeld gezin (3,7 personen en 1,5 hond en 2,1 kat) met een minimaal inkomen zal je eerder voor een mooie Weber kiezen, al dan niet van marktplaats, dan gelijk een BGE o.i.d. aan te gaan schaffen.

Ik zelf ben op een Weber Mastertouch begonnen, en pas nadat ik daar tegen irritaties opliep (temperatuur controle en brandstof verbruik, vooral in de winter) ben ik overgestapt naar een KJ2

Succes in je zoektocht, vragen mag hier altijd ;)
 
Ikzelf ben 10 jaar geleden begonnen met een Weber One Touch Silver 57 (tegenwoordig is dat the weber original kettle 57)
Na 2 jaar intensief gebruik (minimaal 3 in de week maaltijden erop bereiden) besloten om een Kamado aan te schaffen (Primo Oval XL)
Niet dat de Weber slecht is, integendeel ik vind het nog steeds een geweldig apparaat (daarom heb ik hem nog steeds)
Maar als je heel veel BBQ-ed is het handig een BBQ te hebben die nog makkelijker in temperatuur te bedienen is en een leuke bijkomstigheid, 1 die ook zuiniger met zijn energie omgaat.

Mijn advies, koop een weber 57 nieuw of een 2e hands op MP
Kijk of deze hobby voor je bevalt en toekomst voor je heeft
Hoe gek word je, ga je een groot gedeelte van je maaltijden van de BBQ toveren of ga je slechts enkele keren per jaar BBQ-en.
Als de hobby niet bevalt kun je de Weber altijd weer verkopen en zal het investeringverlies niet al te groot zijn.
Mocht je helemaal los gaan kun je altijd nog kiezen voor een andere/duurdere BBQ zoals een kamado, of je houdt het bij de Weber, want zoals al gezegd het is en blijft een goede BBQ
 
Hey BBQ-specialisten, ik was er eigenlijk al uit dat ik een kamado ging kopen, maar nu ben ik toch weer gaan twijfelen tussen een kamado of een treager pellet grill. Wat kan er op de ene wel en op de ander niet? Ik snap dat het 'BBQ-gevoel' anders is, het is wat minder 'fikkie stoken' maar zie er toch ook de voordelen wel van. Ik hoef er geen brood in te bakken of zelf appeltaart maken, maar wat kan er nou wel en niet?
 
Hey BBQ-specialisten, ik was er eigenlijk al uit dat ik een kamado ging kopen, maar nu ben ik toch weer gaan twijfelen tussen een kamado of een treager pellet grill. Wat kan er op de ene wel en op de ander niet? Ik snap dat het 'BBQ-gevoel' anders is, het is wat minder 'fikkie stoken' maar zie er toch ook de voordelen wel van. Ik hoef er geen brood in te bakken of zelf appeltaart maken, maar wat kan er nou wel en niet?
Ik heb zelf de Traeger Pro 22, klein half jaar in bezit en al ontzettend veel op klaargemaakt (veel gepost in vooral low en slow)
HET gevoel is idd wel minder en ik ga nu experimenteren met een Smokey Joe erbij om bv hamburgers af te grillen of een steak bijvoorbeeld, tot op heden nog niet gemist dus proberen of het voor mij uitmaakt.

Vooral het gemak van een pelletgril is een dikke plus, vrouwlief stekt hem nu ook zonder enig gemopper aan en gooit haar appeltaart of lasagne er ook in hele dikke plus dus.

Heel veel voordelen, komt er nog een kamadonachtig apparaat bij? Denk het wel, wanneer? Zeker geen haast.

Maar het maken van low en slow gerechten is kinderlijk eenvoudig met zo'n apparaat.

Succes met de keuze

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Wat Ewald zegt +1

leuke weber met doorsnede van 57 cm, daar staan er genoeg van op Marktplaats.
 
Ik heb zelf de Traeger Pro 22, klein half jaar in bezit en al ontzettend veel op klaargemaakt (veel gepost in vooral low en slow)
HET gevoel is idd wel minder en ik ga nu experimenteren met een Smokey Joe erbij om bv hamburgers af te grillen of een steak bijvoorbeeld, tot op heden nog niet gemist dus proberen of het voor mij uitmaakt.

Vooral het gemak van een pelletgril is een dikke plus, vrouwlief stekt hem nu ook zonder enig gemopper aan en gooit haar appeltaart of lasagne er ook in hele dikke plus dus.

Heel veel voordelen, komt er nog een kamadonachtig apparaat bij? Denk het wel, wanneer? Zeker geen haast.

Maar het maken van low en slow gerechten is kinderlijk eenvoudig met zo'n apparaat.

Succes met de keuze

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
Maar..... je kan dus geen steak of hamburgers maken op een pelletgrill? Ik kan nog niet echt ontdekken wat een kamado meer kan.

J@N
 
Jazeker kan dat, maar het echte heet afgrillen is een stuk lastiger, persoonlijk vind ik het niet erg maar ik ben toch nieuwsgierig of het anders smaakt, vandaar de kleine BBQ er binnenkort naast, puur voor de check.

Tot 200 graden haalt de pelletgril makkelijk daarboven gaat het wat moeizaam. Een grill met dubbele wanden zal het al makkelijker kunnen. Om grillmarks te krijgen zijn er ook speciale platen voor te koop, nogmaals, dat zal puur voor de extra smaak zijn is mij verteld.

Zolang ik dit apparaat heb eet ik sowieso al lekkerder dan vanuit de pan, ook leuk om te spelen met de verschillende soorten pellets voor de smaak.

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Wat Ewald zegt +1

leuke weber met doorsnede van 57 cm, daar staan er genoeg van op Marktplaats.
^ +2
Weber 57 is echt een alles kunner.
Ja het is geen ster in low en slow, maar je zal enorm veel hier zien die het wel doen.
je hebt door de 57cm doorsnede ruimte zat om directe en indirecte zones te maken.

Ik kan nog niet echt ontdekken wat een kamado meer kan.
Een kamado heeft als voordeel de enorm dikke wanden.
Hierdoor kan je efficienter omgaan met je brandstof, en blijft de warmte er beter in.
Hierdoor kan je stabieler de temp beheersen, en enorme hittes bereiken (voor bijv pizza's).
Een pellet grill zet je gewoon op een temperatuur en hij doet de rest (zoals ik ze ken).
Zet je m uit, is de warmte ook meteen weer weg.
 
^ +2
Weber 57 is echt een alles kunner.
Ja het is geen ster in low en slow, maar je zal enorm veel hier zien die het wel doen.
je hebt door de 57cm doorsnede ruimte zat om directe en indirecte zones te maken.


Geen ster in low en slow zeg je? Als je bedoeld dat een kamado gemakkelijker stabiel te houden is ben ik het helemaal met je eens maar met wat hulp van opvang/waterbak en wat klinkers lukt dat met een Weber best aardig ik ben meerdere keren met m'n Webertje 47 cm. met een brisket of procureur langer dan 11 a 12 uur aan de slag geweest met een goed resultaat en ja je moet er wat meer op letten dan bij een kamado da's zo maar ook bij een kamado gaat dat allemaal niet vanzelf gezien de verhalen over de temperaturen die ik op het
forum toch met regelmaat tegenkom door verse Q-ers ook dat moet je leren.
Veel succes met de keuze. ;)
 
Geen ster in low en slow zeg je? Als je bedoeld dat een kamado gemakkelijker stabiel te houden is ben ik het helemaal met je eens maar met wat hulp van opvang/waterbak en wat klinkers lukt dat met een Weber best aardig ik ben meerdere keren met m'n Webertje 47 cm. met een brisket of procureur langer dan 11 a 12 uur aan de slag geweest met een goed resultaat en ja je moet er wat meer op letten dan bij een kamado da's zo maar ook bij een kamado gaat dat allemaal niet vanzelf gezien de verhalen over de temperaturen die ik op het
forum toch met regelmaat tegenkom door verse Q-ers ook dat moet je leren.
Veel succes met de keuze. ;)
 
lukt dat met een Weber best aardig
..
je moet er wat meer op letten dan bij een kamado
..
^ dan heb ik toch niks gelogen met 'is geen ster'. :ROFLMAO:
Ja tuurlijk is het mogelijk je kan alleen echt niet de weber alleen laten en er vanuit gaan dat t wel goed komt..
 
Bij pellet grills schijnt geluidsoverlast ook een dingetje te zijn
 
^ dan heb ik toch niks gelogen met 'is geen ster'. :ROFLMAO:
Ja tuurlijk is het mogelijk je kan alleen echt niet de weber alleen laten en er vanuit gaan dat t wel goed komt..
Tja, da's toch niet mijn manier van bbqen BBQ tje opstoken vleesje er op en dan er van uitgaan dat het wel goed komt dan ben ik niet echt aan't bbq en. Maar ja ieder z'n hobby.
 
Ik heb recentelijk de W57 MasterTouch Premium met wat GBS speeltjes gekocht. Bevalt prima.
Zeker om te leren roken en om met Low en Slow te spelen.
Er staan voldoende draadjes op dit forum omtrent het indelen van de Weber voor Low en Slow.
Daarnaast is mijn oude W47 nog steeds in de running voor het quick en dirty werk.
Succes met je keuze.
 
Als de Chinese import weer op gang is komen er van weer KJ1 kamados naar boven. Die stonden laatst nieuw voor 849 op marktplaats. Nooit vind je een betere deal voor een kamado. En dat biedt 100 keer meer gemak dan een Weber.
 
Terug
Bovenaan Onderaan