BasBQ
Beef en Steak

Wat is nu het verschil tussen Short rib en Chuck rib?

 
 
 
 

JaapAap

Pitmaster
Berichten
575
Beste forumleden,

Zoals de titel van dit topic al aangeeft ben ik benieuwd naar het verschil tussen een Short rib en Chuck rib. Ik heb onlangs bij Beef & Steak ??n en ander besteld waaronder de bovenstaande stukken. Dit komt vandaag binnen. Ze komen van het rund en het zijn ribben.  ;) Verder kom ik er op het Internet niet echt uit, krijg een overkill aan info. Wellicht kan iemand op het forum me verder helpen.

Bij voorbaat dank.
 
Hi Jaap,

Heb even gekeken voor je naar de site van beef en stake. De chuck is zoals eigenlijk de short rib bedoeld is, geloof tussen rib 5 t/m 9 Daarna is het niet meer te eten (10,11,12). De short rib zoals die bij word aangeboden is eigenlijk een "flanken cut" dus meerdere kleine botjes door het stuk heen.

Al met al worden ze van het zelfde stuk gesneden English cut is 1 langer bot met vlees en Flanken cut is meerdere kleinere stukken bot  (lengte versus breedte snit)

Om de een of andere reden noemen ze het dus bij net iets anders.

Hopelijk je vraag beantwoord.

Gr,
Pierre
 
Terug
Bovenaan Onderaan