Beef en Steak

Wat is jullie favoriet pekel recept

  • Onderwerp starter Onderwerp starter bjoveer
  • Startdatum Startdatum
B

bjoveer

Gast
Na vele recepten gelezen in boeken en internet ... en geprobeerd  ;)
Wat is jullie favoriet pekel recept en hoe gaan jullie te werk.

Laat ons hier alvast ervaringen delen, ook de not dones  :blush:
 
Ligt een beetje aan het vlees. Heb een paar receptjes met pekels op mijn blog staan.
 
Tja.... wat Noskos hierboven zegt: het gaat erom w?t je wilt pekelen.
Voor paling doe ik alleen een kilo zout in 10 liter water, voor kipborst gebruik ik een pekel zoals Noskos: 100 gr zout/100 gr bruine suiker per liter water en aanmaken met wat laurierblad, thijm, rozemarijn en zwarte peper. Even koken en uiteraard terugkoelen voor de kip erin gaat.  Voor koudgerookte zalm 2:1=zout:bruine suiker met een paar eetlepels dille.
Een hele mooie pekel voor brisket (eigenlijk om Pastrami te maken) is: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=8788.0  Deze levert echt een ?ber kruidige smaak aan je vlees. Dat zou ik wel ??n van de favorieten durven noemen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan