Beef en Steak

Warm gerookte zalm

 
 
 

de volle

Gemarineerd
Berichten
1.046
Vanmiddag even wat gehaald bij de groot handel. Zijde zalm, hele rosbief, procureur 2x en een stuk kalkoen. Alles even verdeeld in porties en toen begon het te jeuken. Even snel een pekeltje gemaakt de zalm erin en een deel van de kalkoen. ( schnitzels en sate van de rest)
IMG20210315152907 (2).jpg

De Q ingeregeld op 80-90 graden en wat rookhout erbij. Eerst een test gedaan want soms loopt de temperatuur erg hoog op. Hier het kleine stukje
IMG20210315185336.jpg

De buurman vond hem geweldig.
IMG20210315200250.jpg

Een heerlijk sappig stukje de rest gaat in vacuum en daar genieten we nog een keertje van.
Het probleem van het samen roken met kalkoen is opgelost. De kalkoen moet wat langer in de pekel en die doen we morgen.
Ik vind warm gerookt lekkerder dan koud gerookt.
 
  • Leuk
Waarderingen: Tom
Zalm is altijd lekker van de Q. ziet er goed uit. Maar toch blijf voor mij de variant op het plankje de nummer 1.
 
D ie ga ik de volgende keer proberen. Ik had alleen geen zin om mijn plank cederhout nu te zagen. Is 2 mtr lang en 25mm dik. Dus voorlopig genoeg cederhout.
 
Lekker moet dat toch ook eens doen warm roken


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Mooi stukje zalm 👌🏼 Zal gesmaakt hebben ! Ook al ben ik zelf geen liefhebber..
 
Terug
Bovenaan Onderaan