Lekker stukje zalm gekocht op de markt en deze morgen in een droge pekel gelegd.
Voor 1 kg zalm 1+1/3 kopje basterdsuiker, 2,5/3 cup zeezout en 1 el+tl vers gemalen peper.
Na 2 uurtjes flink afgespoeld, afgedroogd en nog 3 uur in de koelkast. Daarna met wat kersenhout op de WSM (rond 100 graden) tot een kern van 60 graden, voor een uurtje ongeveer.
De buurman was benieuwd naar die "rokende UFO". "Kan je er makreel en forel op roken? Ik ga daar vaak op vissen. En eendenborst?"
Buurman gaat vanavond jagen en zal enkele eendenborstjes aanleveren iemand een goed recept??
En uiteraard het eindresultaat
Al even wat voorgeproefd, heeeerlijk!
Voor 1 kg zalm 1+1/3 kopje basterdsuiker, 2,5/3 cup zeezout en 1 el+tl vers gemalen peper.
Na 2 uurtjes flink afgespoeld, afgedroogd en nog 3 uur in de koelkast. Daarna met wat kersenhout op de WSM (rond 100 graden) tot een kern van 60 graden, voor een uurtje ongeveer.
De buurman was benieuwd naar die "rokende UFO". "Kan je er makreel en forel op roken? Ik ga daar vaak op vissen. En eendenborst?"
Buurman gaat vanavond jagen en zal enkele eendenborstjes aanleveren iemand een goed recept??
En uiteraard het eindresultaat
Al even wat voorgeproefd, heeeerlijk!