Beef en Steak

Walnoten Knoflook Salami

  • Onderwerp starter Onderwerp starter RobK
  • Startdatum Startdatum

RobK

Sprokkelaar
Berichten
35
Vandaag Walnoten knoflook salami gemaakt, samen met mijn jongste zoon.

Dag van te voren de darmen gespoeld
VGDxxDf.jpg


Walnoten kraken
Z8rWna5.jpg


En klein maken
AutDlaT.jpg


Kruiden klaar zetten en afwegen
UfY5Oaw.jpg


Alle kruiden en zout
BSov8aG.jpg


Varkensschouder en rugspek
4Jwpf6U.jpg


Fijn gesneden
YiLX4xp.jpg


Door de 5mm plaat
jyO3AfA.jpg


Na een kwartier mengen en kneden
nKHdofQ.jpg


Met de vulbus aan de gang
0vUuheV.jpg


Knopen
AATrvVK.jpg


In vacu?mzakken (94% vacu?m) en dan in de koelbox
QE3OJFf.jpg


72 uur fermenteren bij 20?C
y5fPLbo.jpg
 
Leuk!
 
Ziet er goed uit!
 
Fermenteren in vacuum, kan dat ook al..  :-/
 
ja, fermenteren is een anaeroob proces, dus gaat perfect in vacu?m alleen als je het volledig vacu?m trekt pletten de worsten, daarom ga ik tot 94%, door ervaring wijs geworden...
 
Kimchi en zuurkool zijn hier ook mooie voorbeelden van ;)
 
En dan liggen ze in water neem ik aan (gezien de aquarium verwarmer).. Is op zich wel slim en makkelijk, kan mijn droogkast op dezelfde instelling blijven staat..  :D Weer wat geleerd..

En hoe zit het dan met de luchtvochtigheid?
 
Mooi! Fermenteren met de aquariumheater is goed gevonden  :)

Waar koop je de dextrose en lactose?

vogels zei:
En hoe zit het dan met de luchtvochtigheid?

Ik verwacht dat dit goed is doordat de worst in afgesloten zakken zit
 
Man man man  :P
Wat ziet dat er geweldig uit.
Prachtige producten samengebracht in een worst.

Ik proef het nu al. Die smaakt geweldig.
Heb je geen winkeltje aan huis?  :D
 
Hoop dat deze net zo goed smaken als dat ze klinken !
 
Vandaag nog wat chorizo gemaakt, nu in 3L diepvrieszakjes met zipsluiting van AH, 3 dagen fermenteren in de koelbox en dan 3 dagen koud roken en dan mogen ze bij hun vriendjes in de kelder.
JS150CD.jpg

 
Dat zijn een hele hoop worsten Rob... ziet er goed uit.
 
De walnoot-knoflook salami en de chorizo aangesneden, na 3, respectievelijk 2 weken drogen een een gewichtsverlies van 40%.

SWRT87U.jpg
 
Ziet er erg goed uit... maar dat is wel snel toch? Binnen twee tot drie weken. Wat zijn de omstandigheden in je kelder?
 
Hoe smaakten ze?
 
Ik vind het ook wel snel maar smaakt prima en geen droogrand te zien. Verder dan 42% gewichtsverlies is me vorig jaar ook niet gelukt.
Keldertemperatuur is tussen 13?C en nu langzaam oplopend naar 14,3?C.
De RV probeer ik met een luchtbevochtiger tussen 70 en 80% te houden en dat lukt aardig.
Over pakweg een maand gaat het te warm worden in de kelder maar dan is alles klaar en tegen november beginnen we dan weer.
 
Terug
Bovenaan Onderaan