- Berichten
- 159
Zo, het echte originele Walchers gilden spek gemaakt. Lekker 2 stukken buikspek van elk 1 kg gehaald bij de ambachtelijke slager. Het is spek van een echt Walchers varken. 1 stuk lekker in de marinade gezet en vandaag, na drie dagen, gerookt met appelhout op de Kamado, hier in Middelburg, midden op Walcheren. Het resultaat is perfect. Ik heb het recept en de werkwijze aangehouden zoals dat hier op het forum te lezen is.
Het andere stuk spek ligt in de pekel, bacon in wording, dat gaat volgende weekend zijn eindbereiding krijgen.
2 stukken van elk een pond, klaar om te worden gerookt.
De Kamado op stoom
Het spek na ruim een uur, kerntemperatuur is 72 graden Celcius.
Vlees even laten rusten in de folie en dan lekker dun gesneden met de snijmachine. Lastig om niet gelijk alles op te eten!
Het andere stuk spek ligt in de pekel, bacon in wording, dat gaat volgende weekend zijn eindbereiding krijgen.
2 stukken van elk een pond, klaar om te worden gerookt.
De Kamado op stoom
Het spek na ruim een uur, kerntemperatuur is 72 graden Celcius.
Vlees even laten rusten in de folie en dan lekker dun gesneden met de snijmachine. Lastig om niet gelijk alles op te eten!