BasBQ
Beef en Steak

Walchers gilden L&S

 
 

nix13

Gemarineerd
Berichten
1.429
Het is dan nog wel geen Bacon-Day maar dat houd mij niet tegen.
Had hier al een tijdje trek in. Dus moest het er maar van komen.

Vorige week een fijn stukje Livar buik gehaald bij de Sligro en deze gemarineerd.
Geen foto van.
Deze is er op 2e kerstdag op gegaan.

Zelfs toen rook die al lekker.

Heerlijk rustig naar de 72 graden met een rooster temperatuur  van 120 graden.
En na een uur of wat (weet niet meer hoelang het geduurd heeft) kon die eraf.


En gelijk maar een stukje proeven. Heerlijk.


Maar zo snel mogelijk opbergen anders gaat het in een keer op zo lekker is het.


Is ook erg lekker op een broodje hamburger ben ik achter.

Groeten,
Nick.

 
Nick, je plaatjes doen het niet.

Maar ik haak wel aan, want ik heb hier nog een mooi stuk Duroc liggen waar ik dezelfde plannen mee heb.  :D

Groet,
Erik
 
Foto's doen het weer maar de foto emmer ip de iPad is niet zo tof meer de laatste tijd.  X(
 
Ik heb dit pas geleden ook ontdekt, de dames thuis vragen al wanneer ik weer wat ga maken.
Binnenkort de 3kg buikspek maar ene omtoveren tot iets lekkers.
 
Thanks, en het is ook heerlijk, lekker mals en goed van smaak.
Mijn vriendin houd er absoluut niet van.
Veel te vet enzo. Meer voor mij  :p
Maar daardoor maak je het wat minder snel. 
Maar mijn zwager heeft ook een stukje geproefd en vond het ook lekker.
 
Zalige plaatjes Nix13, ziet er heerlijk uit!
 
mooi hoor, ik hou er van
 
Heb jij het idee dat Livar er met dit soort bereiding boven uitsteekt ten opzichte van plofvarken? Oftewel is het de meerprijs van het spek waard, of koop je Livar uit overtuiging, omdat het beter is in het kader van diervriendelijkheid/fijner leven enz enz?
 
Of de Livar beter smaakt dan de plofvakren weet ik niet.
Ik heb nu twee maal een bacon gemaakt en beide van Livar.

Ik mag toch hopen dat het beter/lekkerder is.
Het is wel al beter voor het varken zelf en met de gedachte van marineer het vlees als het nog warm is....
Beter leven voor het varken levert een lekker stuk vlees op voor ons.


 
Terug
Bovenaan Onderaan